Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2017 Punt d’informació per a la gent gran en el marc del projecte “Pensa en gran”

Punt d’informació per a la gent gran en el marc del projecte “Pensa en gran”

Punt d’informació per a la gent gran en el marc del projecte “Pensa en gran”

L'Institut Municipal de Serveis Socials aposta pel treball en xarxa.
25/01/2017

L’Institut Municipal de Serveis Socials ha aprovat la programació per aquest 2017. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha explicat que “des de l’IMSST es realitza l’atenció social bàsica, però en els darrers dos anys hem impulsat programes en col·laboració amb altres entitats i institucions, el treball en xarxa ens permet posar en marxa accions innovadores i aprofitar coneixements i, per aquest any, volem consolidar-los i seguir treballant-hi per afavorir la inclusió i la cohesió social”. La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores, el projecte “Pensa en gran” de Gent Gran Activa i la tasca del Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona són algunes de les accions que s’emmarquen en aquesta línia de treball.

Com a part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de la Gent Gran, Tarragona continuarà amb el desenvolupament del projecte “Pensa en gran” per identificar i desplegar millores en les polítiques locals per augmentar la qualitat de vida de la gent gran. Una de les primeres mesures que s’implantarà aquest any és la creació d’un punt d’informació de la Gent Gran que centralitzi tota la informació i els recursos disponibles. L’envelliment actiu i mantenir un estil de vida saludable és l’objectiu principal de Gent Gran Activa, el programa d’activitats dirigit a persones de més de 60 anys oferirà més de 2.300 places totalment gratuïtes a les 14 llars de gent gran municipals.

L’IMSST compta amb el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona (PLICST) per donar direcció estratègica a les polítiques socials. Durant aquest any, el PLISCT iniciarà una col·laboració amb la Fundació URV per impulsar el treball en xarxa entre actors públics, privats i del tercer sector per dissenyar pràctiques innovadores en l’abordament de l’exclusió social. A través del lloc web de l’Observatori Social es facilita la transferència de coneixements sobre l’exclusió social i consolidarà el seu paper com a plataforma de difusió de les entitats del tercer sector.

La Xarxa de Suport a les Famílies Cuidadores de Tarragona continuarà la tasca de teixir un espai de trobada entre serveis públics, associacions i cuidadors per millorar la qualitat de vida de les persones dependents i els seus familiars. En aquest sentit, s’organitzarà la jornada anual i s’engegaran els grups d’ajuda mútua i suport. En aquesta mateixa línia d’acció de donar suport a la cura de les persones i fer una tasca d’acompanyament, es programarà “L’Espai per a tu” una sèrie de càpsules per aprendre, dirigit a pares i mares derivats des dels serveis socials i que té com a objectiu ser un espai de reflexió per millorar la convivència.

La Biblioteca Pública de Torreforta és un equipament que ha esdevingut un espai d’integració a Ponent i que realitza una funció inclusiva. La programació del 2017 abasta activitats i serveis per a totes les edats, a més del servei de préstec, impulsa des dels clubs de lectura per estimular l’hàbit de llegir als menors de 0 a 16 anys, a espais familiars de lectura i activitats de convivència per promoure la integració i el coneixement de les diferents cultures.

Segells de reconeixement d'administració oberta