Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2021 Engega el nou projecte de passos de vianants accessibles amb l'ús de pictogrames

Engega el nou projecte de passos de vianants accessibles amb l'ús de pictogrames

Engega el nou projecte de passos de vianants accessibles amb l'ús de pictogrames

Se senyalitzaran deu espais de la ciutat per facilitar l'autonomia de les persones amb autisme
Engega el nou projecte de passos de vianants accessibles amb l'ús de pictogrames Foto: Manel R. Granell.
08/04/2021

Aquest dijous al migdia la consellera de Capacitats Diverses, Carla Aguilar-Cunill, i el conseller de Territori, Xavi Puig, han assistit a la inauguració dels primers passos de vianants de la ciutat senyalitzats amb el sistema de pictogrames d'ARASAAC, per tal de facilitar l'autonomia de les persones amb autisme a la ciutat de Tarragona i en definitiva, per tal de fer més una ciutat més accessible. Aquesta primera pintada s’ha fet davant de l’Escola de Torreforta, en dos passos de vianants. 

Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins el programa d’actes del Dia Mundial de l’Espectre Autista, també serà una eina molt necessària per a persones amb discapacitat intel·lectual, mitjançant el reforç de senyalització anticipada de les accions que cal fer abans de creuar un pas de vianants.  

Els llocs on es durà a terme són camins de pas de més afluència d’aquestes persones: avinguda Països Catalans (rotonda dels conills), la Muntanyeta, Campus Sescelades, Col·legi Sant Pau, Hospital de Santa Tecla, plaça Imperial Tàrraco; Hospital Joan XXIII, Parc Central i Rambla Nova. En alguns dels carrers se’n pintarà més d’un. Els treballs es realitzaran durant el mes d’abril a càrrec de membres de Topromi i Estela. 

Aquesta iniciativa sorgeix de la Conselleria de Capacitats Diverses, Aspercamp, Todos en Azul, Topromi, STO Estela i Llegat 2018

Segells de reconeixement d'administració oberta