Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2021 L'IMSST i la Conselleria de Nova Ciutadania constitueixen la Taula Lingüística

L'IMSST i la Conselleria de Nova Ciutadania constitueixen la Taula Lingüística

L'IMSST i la Conselleria de Nova Ciutadania constitueixen la Taula Lingüística

La Unitat Tècnica d'Immigració i Ciutadania de l'Institut Municipal de Serveis Socials conjuntament amb la Conselleria de Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona promouen la constitució de la Taula Lingüística. La primera trobada serà aquest divendres 4 de juny
L'IMSST i la Conselleria de Nova Ciutadania constitueixen la Taula Lingüística Fotografia: Isaias Mena
03/06/2021

La Unitat Tècnica d’Immigració i Ciutadania de l’Institut Municipal de Serveis Socials conjuntament amb la Conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona promouen la constitució de la Taula Lingüística.  

La finalitat d’aquesta Taula és facilitar i enfortir l’aprenentatge lingüístic de la ciutadania de Tarragona com a eina d’inclusió i cohesió social així com esdevenir un espai de posada en comú dels diferents serveis i recursos relacionats amb l’acollida lingüística, en concret, en la formació inicial de llengua catalana, castellana, així com d’alfabetització a la ciutat de Tarragona.  La Taula Lingüística també pretén treballar la capacitació i consolidació de l’aprenentatge continuat, tant individual com comunitari, de les llengües oficials a Catalunya.  

Segons ha explicat la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i Presidenta de l’IMSST, Carla Aguilar-Cunill, “establir un espai per a la transmissió d’informació i el treball en xarxa és fonamental pel coneixement de la realitat en la qual es troben els diferents serveis i les necessitats de la població nouvinguda de la ciutat de Tarragona en matèria de l’acollida lingüística”.  

Per la seva banda,  la consellera de Nova Ciutadania de l’Ajuntament, Paula Varas, “la situació actual de la pandèmia per COVID-19 ha dificultat i limitat l’accés de les persones nouvingudes als diferents recursos formatius, però els diferents serveis i entitats, davant l’adversitat, hem fet un gran esforç per buscar noves formes de treballar. Aquesta situació ens ha fet veure que cal més que mai aquesta coordinació entre tots els agents implicats”. 

La primera trobada i constitució de la Taula Lingüística tindrà lloc aquest divendres 4 de juny al matí a la sala d’actes de l’IMET. A partir de la seva constitució, els membres participants a la Taula Lingüística, celebraran reunions periòdiques per tal de coordinar i adequar l’oferta de l’aprenentatge a la realitat actual de la ciutat de Tarragona i la seva població. 

 
Segells de reconeixement d'administració oberta