Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 Comencen les obres per renovar i adaptar els lavabos de la llar municipal de gent gran Riu Clar - Icomar

Comencen les obres per renovar i adaptar els lavabos de la llar municipal de gent gran Riu Clar - Icomar

Comencen les obres per renovar i adaptar els lavabos de la llar municipal de gent gran Riu Clar - Icomar

És una de les nombroses actuacions de millora que s’estan fent a totes les llars de la ciutat
16/12/2022

Aquesta setmana han començat les obres de reforma integral dels lavabos de la llar municipal de gent gran de Riu Clar - Icomar, les quals permetran renovar-los i adaptar-los per a persones amb mobilitat reduïda. Es tracta d’una actuació reclamada, des de fa força anys, pels usuaris i usuàries d’aquesta llar que ara es fa realitat amb uns treballs que suposen una inversió de 7.000 euros per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST).

“L'adaptació dels lavabos és una actuació imprescindible, ja que permet que les persones amb mobilitat reduïda que necessiten caminadors i cadires de rodes puguin passar més temps a la llar sense veure’s obligades a marxar per poder anar al servei”, ha apuntat la consellera de Gent Gran, Maria José López, que ha destacat que aquestes obres “s’emmarquen en el conjunt d’actuacions que s’estan duent a terme per millorar les instal·lacions de totes les llars municipals de gent gran”. López ha avançat que els pròxims treballs tindran lloc a la llar de la Floresta, on també es renovaran i s’adaptaran els lavabos.

En els darrers tres anys s’han realitzat nombroses actuacions de millora a les catorze llars municipals de gent gran de la ciutat amb la finalitat que les instal·lacions estiguin en bones condicions. Entre altres treballs, s’han substituït terres, portes finestres, reixes i vidres; s’han reparat sostres, aires condicionats i parets; s’han millorat instal·lacions elèctriques, instal·lat noves alarmes i televisions; i substituït escalfadors elèctrics i diferents electrodomèstics. Totes aquestes actuacions són una realitat gràcies a la recuperació, després de força anys, d’una partida pressupostària destinada exclusivament a les llars municipals de gent gran.

“Les llars són un espai de relació social on es duen a terme nombroses activitats adreçades a la gent gran amb l’objectiu últim de millorar la seva qualitat de vida, per tant, és fonamental que les instal·lacions estiguin en bones condicions”, ha subratllat la consellera de Gent Gran, que ha recordat que Tarragona és Ciutat Amiga de la Gent Gran: “Som una ciutat on cuidem a la gent gran, on promovem l’envelliment actiu”.

Segells de reconeixement d'administració oberta