Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 Gent Gran Activa inicia amb normalitat el curs 22/23 el proper 3 d'octubre

Gent Gran Activa inicia amb normalitat el curs 22/23 el proper 3 d'octubre

Gent Gran Activa inicia amb normalitat el curs 22/23 el proper 3 d'octubre

L’Ajuntament acull aquest divendres 30 de setembre la lectura del manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans
29/09/2022

Gent Gran Activa, servei que depèn de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, inicia el proper 3 d’octubre les activitats del curs 2022/2023 tornant a la normalitat interrompuda per la Covid-19 i que progressivament s’ha anat recuperant després d’un seguit d’adaptacions de les llars municipals de gent gran i de l’aixecament gradual de les restriccions derviades de la pandèmia.

L’objectiu central de les activitats de Gent Gran Activa organitzades des de l’IMSST és la promoció de l’envelliment saludable i la prevenció de l’aïllament social en les persones molt grans i per això, a més de la gestió de les llars municipals, organitza una sèrie d’activitats que van des del ball o l’expressió plàstica a la gimnàstica i les noves tecnologies.

Segons apunta la consellera de Gent Gran de l’Ajuntament de Tarragona, María José López, “durant el curs passat es va apostar per mantenir l’oferta amb activitats adaptades i en un entorn segur per tal que les persones grans poguessin sortir de casa després dels mesos de confinament viscuts amb neguit i incertesa”. “Els grups, doncs –continua—, van ser reduïts i en espais ben ventilats: aquest curs ja funcionen amb total normalitat les llars de gent gran municipals i les persones grans poden trobar en aquests espais un lloc on relacionar-se, fer amistats o mantenir-se en plena activitat”.

Sobre la temàtica dels cursos i activitats, cal recordar que des de l’IMSST es vol apostar per donar eines digitals a les persones grans, ja que la situació viscuda durant la pandèmia ha posat de manifest que és important saber accedir a internet, ja sigui per consultar La Meva Salut, com per demanar cita prèvia a algun organisme oficial, o senzillament per participar de les xarxes socials o fer una videotrucada i apaivagar així el sentiment de solitud que de vegades es produeix en no poder sortir de casa. D’altra banda, l’activitat física és un altre dels pilars formatius; en aquest cas la més popular és l’aiguagim, que es realitza en totes les piscines de les instal·lacions de Tarragona Esports.

El curs 2022/2023 oferirà les activitats següents:

  • Aiguagim: 18 grups (540 places)
  • Accés a internet: 10 grups (100 places)
  • Anem a caminar: 2 grups (30 places)
  • Ball en línia: 12 grups (176 places)
  • Gimnàstica de manteniment: 33 grups (492 places)
  • Gimnàstica suau: 2 grups (27 places)
  • Expressió plàstica: 11 grups (116 places)
  • Activa-ment: 7 grups (70 places)
  • Ioga: 4 grups (40 places)
  • Pilates: 4 grups (100 places)

Cal recordar que les persones que ja han fet activitats de Gent Gran Activa el curs passat i han fet un bon aprofitament de la plaça amb l’assistència que preveu la normativa (més del 50 % de les classes durant cada trimestre) no cal que tornin a fer inscripció: ja formen part de la base de dades que es té en compte quan s’organitzen els grups. Les persones que van fer activitats i no han renovat plaça automàticament per no haver aprofitat les classes només cal que truquin  al telèfon de Serveis Socials (977 29 61 71), i de seguida que es pugui se’ls adjudicarà una plaça disponible. Per qui no ha fet mai activitats de Gent Gran Activa, es pot fer la inscripció en format telemàtic a través de la web de l’Ajuntament o presencialment en alguna de les OMAC de la ciutat (cal demanar cita prèvia).

30 de setembre, Dia Internacional de les Persones Grans

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Persones Grans, aquest divendres 30 de setembre a les 13.30 h es farà la lectura d’un manifest de la Xarxa Local per la Gent Gran de Tarragona davant de la façana de l’Ajuntament. L’acte serà presentat per la consellera de Gent Gran, María José López, i la lectura del manifest anirà a càrrec de Maruja Aragoncillo, mestra jubilada que actualment fa de voluntària de l’entitat Amics de la Gent Gran. Tancarà l’acte l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà.

D’altra banda, per celebrar tant la data commemorativa com l’inici del curs 22/23, la Xarxa Local per la Gent Gran de Tarragona organitza per al 3 d’octubre dues activitats a la Llar Tàrraco (av. Catalunya, 46-48): un taller de defensa personal a càrrec de Creu Roja Tarragona, a partir de les 16.30 h; i la xerrada “Hàbits i envelliment saludable”, a càrrec del CAP Muralles i del CAP Sant Pere i Sant Pau, a partir de les 17.30 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta