Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 L'alcalde de Tarragona s'afegeix a la iniciativa solidària 'Sant Jordi en companyia'

L'alcalde de Tarragona s'afegeix a la iniciativa solidària 'Sant Jordi en companyia'

L'alcalde de Tarragona s'afegeix a la iniciativa solidària 'Sant Jordi en companyia'

Pau Ricomà ha obsequiat aquest matí amb un llibre i una rosa a Isabel Badia Bosch, de l’Associació Amics de la Gent Gran, en el marc de la iniciativa solidària Sant Jordi en companyia.
L'alcalde de Tarragona s'afegeix a la iniciativa solidària 'Sant Jordi en companyia' Foto: Tjerk van der Meulen
23/04/2022

Amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha obsequiat aquest matí amb un llibre i una rosa a Isabel Badia Bosch, una de les persones grans que forma part de l’Associació Amics de la Gent Gran, en el marc de la iniciativa solidària Sant Jordi en companyia.   

La rosa que l’alcalde ha lliurat a la Isabel, veïna de Tarragona de 91 anys, és una de les 1.500 Roses Contra l’Oblit. La Isabel va néixer a Puigvert de Lleida l’octubre de 1930 i va venir a viure a Tarragona quan es va casar el 1959. Té una filla, que avui l’ha acompanyat. Durant molts anys va treballar a la botiga de terrissa de la Baixada Misericòrdia. Li agrada fer ganxet i confecció.

L’alcalde, Pau Ricomà, ha expressat que “es tracta d'un bonic projecte que fa anys que impulsa l’Associació Amics de la Gent Gran i vol ser un homenatge a les persones grans com la Isabel”.  

Durant tota la jornada, 1.500 voluntaris i voluntàries reparteixen les Roses Contra l’Oblit per les cases de les persones grans i així els feliciten la Diada i comparteixen una estona de conversa i companyia.   

De fet, acompanyar les persones grans i combatre el seu sentiment de soledat no desitjada és l’objectiu d’aquesta iniciativa de l’Associació Amics de la Gent Gran, una fundació de voluntariat que lluita des de 1987 contra la soledat i la marginació social de les persones gran mitjançant l’acció de voluntàries i voluntaris que les acompanyen emocionalment cada setmana, així com a través de la sensibilització de la societat. Aquest objectiu pren més rellevància en dates assenyales com és la Diada de Sant Jordi. És per això que, l’associació, en col·laboració amb entitats així com amb administracions com és el cas de l’Ajuntament de Tarragona,  organitzen Sant Jordi en Companyia, un programa d’accions i activitats que duen a terme a tot el territori per tal d’aportar tot el caliu i amistat que caracteritza a les persones grans de l’entitat i fer-les partícips de la tradició d’aquest dia.   

Segells de reconeixement d'administració oberta