Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2022 L'IMSST aprova la liquidació del pressupost 2021 amb més del 97 % executat

L'IMSST aprova la liquidació del pressupost 2021 amb més del 97 % executat

L'IMSST aprova la liquidació del pressupost 2021 amb més del 97 % executat

L’ens municipal tanca l’exercici amb només 214.000 € de romanent
28/04/2022

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) ha aprovat aquest dijous en consell rector la liquidació del seu pressupost corresponent a 2021, i ho ha fet amb l’execució del 97,33 % del seu pressupost, el que equival a un romanent de només 214.000 €. 

Tal com ha explicat la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i Presidenta de l’IMSST, Inés Solé, “donem d’aquesta manera compliment a l’objectiu d’evitar romanent indecent i milionari tractant-se de serveis socials i en plena crisi agreujada per la pandèmia, una situació que ha generat un augment de les necessitats a les quals calia donar resposta”. 

Solé ha recalcat que “estem molt satisfetes, només podem entendre els serveis socials i la garantia dels drets bàsics de la ciutadania invertint tots els recursos i esforços en atendre totes les necessitats de la població. El que venia passant amb el pressupost i l’execució del mateix al IMSST era una anomalia que calia revertir, especialment donada la situació de crisis social creixent”.  

En aquest sentit, en l’exercici 2021 l’IMSST ha exhaurit la totalitat del romanent del 2020, destinat a garantir habitatges que repercuteixen directament a usuaris i usuàries de serveis socials en situació d’exclusió residencial, violència masclista i altres situacions de vulnerabilitat en coordinació amb l’SMHAUSA.   

En aquest 97,33 % d’execució, destaca l’increment en els ajuts puntuals d’urgència i serveis per donar cobertura a necessitats sobrevingudes, que ha augmentat a la ciutat de Tarragona en un 24 % respecte a l’any anterior. Per altra banda, també ressaltar l’augment considerable de necessitats a les quals des dels serveis socials han de fer front i que recauen en una única usuària, que ara aglutina moltes situacions de vulnerabilitat a atendre.  

Per sufragar aquest increment de situacions, l’IMSST ingressarà properament al seu pressupost els 550.000 € del darrer modificatiu de crèdit aprovat pel Ple de l’Ajuntament, que se sumaran al pressupost actual prorrogat de 2021.

Segells de reconeixement d'administració oberta