Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2023 En marxa la primera Taula Local per la Infància i l'Adolescència de Tarragona

En marxa la primera Taula Local per la Infància i l'Adolescència de Tarragona

En marxa la primera Taula Local per la Infància i l'Adolescència de Tarragona

El primer plenari d'aquest nou ens impulsat per l'IMSST ha tingut lloc aquest dilluns al matí
En marxa la primera Taula Local per la Infància i l'Adolescència de Tarragona Foto: Tjerk van der Meulen.
27/11/2023

La Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona ha celebrat el seu primer plenari avui, dilluns 27 de novembre. Es tracta d'un nou òrgan de participació i coordinació impulsat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST) que inclou representants de diferents administracions i entitats que treballen en aquest àmbit. "La voluntat és potenciar la coordinació entre tots els agents implicats en la promoció i prevenció social de la infància i l’adolescència al territori; i en la detecció i intervenció davant de possibles situacions de risc i desemparament", ha destacat la conselleria de Serveis Socials i presidenta de l'IMSST, Cecilia Mangini, que ha apuntat que a través d'aquesta taula "es podran estudiar casos individuals i analitzar alternatives per millorar les intervencions coordinades entre diferents serveis".  

El d'aquest dilluns ha estat el primer plenari d'aquesta taula, presidida per la consellera Mangini, i l'objectiu és crear un espai de treball  transversal mitjançant reunions periòdiques entre professionals de diferents disciplines i serveis que treballen amb infants i adolescents per tal de potenciar la coordinació i el treball conjunt, ja que això és el que pot facilitar el fet de conèixer i donar resposta a les necessitats d'aquest col·lectiu. 

La nova Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona compta amb els dos equips de treball que fins ara ja treballaven en l'àmbit de la infància i l'adolescència a la ciutat. Un d'ells és el de detecció i intervenció que, liderat per l'equip d'atenció a la infància i l'adolescència de l'IMSST, estudia i analitza situacions de risc o desemparament; i estableix la intervenció adient, així com situacions de complexitat en les quals estan implicats diferents serveis per tal de fer una intervenció coordinada entre tots. L'altre grup de treball és el de promoció i prevenció que, també liderat des de l'IMSST, afavoreix el treball en xarxa establint col·laboracions i actuacions coordinades encaminades a donar resposta a les necessitats detectades. La finalitat dels dos grups de treball és crear un espai participatiu i dinàmic de treball; i de reflexió que faciliti impulsar noves iniciatives i projectes conjunts. 

Amb la creació, aquest dilluns, de la Taula Local de la Infància i l'Adolescència de Tarragona, les diferents tasques i accions que es duen a terme en l'àmbit de la infància i l'adolescència estaran consensuades i legitimades pel consell plenari.

Segells de reconeixement d'administració oberta