Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Serveis / equips Habitatge Sensellarisme Resultats recompte 2023

Resultats recompte 2023

Més de 80 persones voluntàries localitzen a 60 persones dormint al carrer

El quart recompte de persones en situació de sense sostre es va dur a terme la nit del 17 al 18 d’octubre de 2023.

Més de 80 persones voluntàries, distribuïdes en grups de dos i tres persones, es van desplegar per la ciutat per localitzar les persones que estaven dormint al carrer.

El recompte de persones en situació de sense sostre va començar a les 23 h i va finalitzar a les 2 de la matinada seguint els recorreguts establerts. Els equips de carrer que van conformar les persones voluntàries van localitzar 60 persones pernoctant al carrer.

Per què?

L'acció del recompte sorgeix de la necessitat de l’Administració i les entitats que treballen amb les persones sense llar de conèixer la realitat del fenòmen del sensellarisme a la nostra ciutat. Aquesta acció s’emmarca dins de l’Estratègia per l’Abordatge del sensellarisme a Catalunya. A més a més, Tarragona se suma a altres ciutats europees que han desenvolupat l’acció del recompte a partir del projecte europeu “The european end street Homeless”.

L’acció del recompte s’impulsa des de la Xarxa Integral d’Atenció a Persones sense Llar de la ciutat de Tarragona conformada per l’Institut Municipal de Serveis Socials i les entitats que treballen amb el fenomen del sensellarisme.

El recompte serveix per aproximar-nos a la realitat del fenomen del sensellarisme al nostre territori i poder desenvolupar accions i projectes que contribueixin a reduir la vulnerabilitat de les persones que es troben en situació de carrer. A més a més, un dels altres objectius és sensibilitzar la població respecte al fenomen del sensellarisme.

Resultats

Del total de 60 persones localitzades, 49 van ser identificades com a homes, 4 com a dones i 7 persones que no es va poder identificar al gènere al qual pertanyien.

La majoria de les persones que es van trobar pernoctant la nit del 17 al 18 d’octubre es trobaven pernoctant sota cobert (58%). Seguidament, un 32%, es trobaven pernoctant al ras.

En menor percentatge, un 8%, es van trobar pernoctant dins d’un vehicle i un 2% dins d’un caixer.

On es van localitzar més persones pernoctant al carrer va ser al barri de la Part Baixa, que representa el 50% del total de les persones comptabilitzades. Seguidament, trobem el barri de la Part Alta, que representa el 36% de les persones que van comptabilitzar la nit del 17 al 18 d’octubre.

En menor incidència, trobem la Zona Educacional (7%), els barris de Ponent (2%) i els Nuclis Disseminats (5%).

Als barris de Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador no es va comptabilitzar cap persona dormint al carrer.

Per últim, de les 60 persones comptabilitzades dormint al carrer, hem d’afegir un total de 18 persones que aquella nit pernoctaven a l’alberg, 14 eren homes i 4 eren dones.

En total, podem comptabilitzar 78 persones en situació de sense sostre. Un resultat molt similar a les dades del recompte que es van obtenir l’any 2021 on es van localitzar a 77 persones.

Segells de reconeixement d'administració oberta