Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Serveis / equips Habitatge Sensellarisme Resultats recompte 2021

Resultats recompte 2021

Recompte de persones SenseSostre realitzat el 9 de novembre a la ciutat de Tarragona.

La nit del 9 al 10 de novembre en totes les zones i barris de Tarragona persones voluntàries, dividides en petits grups, van recórrer la ciutat per fer un recompte de les persones que dormen al carrer.

Aquesta acció surt de la necessitat d’entitats i Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme a la nostra ciutat. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness".

El recompte s'emmarca dins d'una iniciativa de ciutat, impulsada per l'Institut Municipal de Serveis Socials i tots els agents socials i entitats que col·laboren en la Xarxa d'Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona. Una xarxa que proposa accions i projectes que donin resposta al sensellarisme a la ciutat.

Per què?

Per poder saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sensesostre, i així desenvolupar accions i projectes. Un altre objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania sobre el fenomen del sensellarisme.

El recompte serveix per obtenir una radiografia de les persones que pernocten al carrer. Amb aquestes dades ens podem fer una idea de l’abast de la problemàtica i trobar respostes transversals.

Resultats

S'han comptat 77 persones sense sostre (58 dormint al carrer i 19 en alberg). D'aquestes, 47 eren homes, dues dones i nou no es van identificar. La majoria de persones sense sostre s'han localitzat a la Part Baixa de la ciutat (28) i la Part Alta (16), mentre que a la zona de Ponent se n'han comptat dues, cinc a Sant Pere i Sant Pau, i a Sant Salvador no se n'ha localitzat cap.

Finalment, la majoria de les perones en situació de sense sostre s'han trobat pernoctant al ras (44,88%), un 34,5% estaven sota cobert, un 13,8% dins el cotxe i un 6,9% dins un caixer.

Gràfiques de dades del recompte 2021

Segells de reconeixement d'administració oberta