Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2014 Deu anys de L'Aventura de Conversar, un espai per la promoció de la salut

Deu anys de L'Aventura de Conversar, un espai per la promoció de la salut

Deu anys de L'Aventura de Conversar, un espai per la promoció de la salut

Demà divendres s’inicia la 10a etapa a Tarragona Ràdio i comptarà amb la participació del tinent d’alcalde Javier Villamayor.
Deu anys de L'Aventura de Conversar, un espai per la promoció de la salut L'Aventura de Conversar
13/03/2014

 

Demà a les 11 h el tinent d’alcalde de Serveis a la Persona Javier Villamayor, acompanyat per la coordinadora de la Fundació Catalana de l’Esplai, Isabel Matas, i el responsable de l’Institut Municipal d’Educació, Carles Cepero, donaran el tret de sortida a la 10a edició de L’Aventura de Conversar que es realitza a Tarragona Ràdio. Es tracta d’un espai radiofònic vinculat als programes de promoció de la salut i prevenció de les drogodependències que es porten a terme en diversos centres educatius del nostre municipi, amb el suport de l’Ajuntament mitjanç el Servei de Prevenció de Drogodependències i en coordinació amb la Fundació Catalana de l’Esplai.

L’Aventura de Conversar es va començar a emetre l’any 2005 a Tarragona Ràdio. Des de aleshores, amb una freqüència setmanal, s’han emès en directe 179 programes i han passat per l’emissora municipal un total del 1.925 alumnes i 258 tutors. El tinent d’alcalde Javier Villamayor explica que: “un dels objectius d’aquest projecte radiofònic és aconseguir la implicació de les famílies i de la comunitat en general en la transmissió d’estils de vida saludables, fomentant la capacitat crítica que farà dels nostres infants i joves uns ciutadans més participatius.” I ha afegit: “Aquesta tasca no hagués estat possible sense la imprescindible implicació del professorat que, al llarg del curs, desenvolupa els programes preventius a les aules, per capacitar a l’alumnat amb les habilitats socials necessàries per afrontar diverses situacions que comporten un risc per a la salut, com ara l’ús de drogues.”

Els alumnes són els protagonistes, i la ràdio es converteix en un altaveu de les seves reflexions sobre diversos aspectes relacionats amb la salut i la convivència, de forma que cada setmana es converteixen en promotors de salut al seu territori. A partir d’ara fins al mes de juny, es podran sintonitzar en directe en el 96.7 FM , tots els divendres de 11 a 12 hores, i també es podran seguir per Internet, facebook i mòbil.

En temporades anteriors, a L’Aventura de Conversar es van tractar els següents temes: la higiene, l’alimentació, l’activitat i el descans, el respecte pel medi ambient, el transport públic, el mobiliari urbà, les noves famílies, la presa de decisions, la gestió de les tensions, el saber escoltar i relacionar-se, l’afrontament dels desafiaments, el respecte vers un mateix i el consum d’alcohol i tabac.

Segells de reconeixement d’administració oberta