Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2014 L’Ajuntament i Bricodepot signen un acord de col·laboració

L’Ajuntament i Bricodepot signen un acord de col·laboració

L’Ajuntament i Bricodepot signen un acord de col·laboració

Es vol millorar la qualitat de vida de les persones grans
L’Ajuntament i Bricodepot signen un acord de col·laboració Foto: Mauri Fernandez
17/12/2014

 

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el representant d’Euro Depôt España Sau, Fernando Sánchez, han signat aquest matí un acord de col·laboració pel qual aquesta empresa participarà activament amb l'Institut Municipal de Serveis Socials en la realització de reformes bàsiques als habitatges de les persones més vulnerables, principalment gent gran, per tal de garantir les condicions de seguretat, higiene i habitabilitat.

Al llarg del 2015, doncs, alumnes de la Casa d’Oficis faran petits arranjaments als banys de 15 habitatges de persones vulnerables, de més de 80 anys i en situació de dependència, amb el material que aportarà aquesta empresa. Es faran actuacions com ara canviar la banyera per un plat de dutxa antilliscant, s’instal·laran agafadors per facilitar l’accessibilitat i d’altres petites intervencions orientades a garantir l’autonomia i la seguretat de les persones que hi viuen.

L’envelliment saludable i el foment de l’autonomia personal són l’eix de les polítiques municipals de gent gran. Tarragona, com la resta de ciutats i pobles de la majoria d’estats europeus, està experimentant un procés d’envelliment de la població que planteja nous reptes a les polítiques públiques locals. L’Organització Mundial de la Salut i la Carta dels Drets Fonamentals del Parlament Europeu assenyalen com a prioritat el reconeixement i respecte dels drets de les persones grans a dur una vida digna i independent. I aquesta és la principal motivació a l’hora de posar en marxa aquest projecte.

L’atenció social ha estat sempre una prioritat de l’equip de govern de l’Alcalde Ballesteros. Durant aquest 2014 l’Ajuntament ha destinat 8,3 milions d’euros, un 6% més que l’any 2013. I si comparem el pressupost per programes d’atenció social de 2007 amb el pressupost per 2014, veurem que aquest ha augmentat en un 61% en set anys.

Segells de reconeixement d’administració oberta