Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2016 L'Ajuntament i Ematsa incrementaran un 14% la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa incrementaran un 14% la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa incrementaran un 14% la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

Aquest conveni va beneficiar a 286 famílies l'any 2015
L'Ajuntament i Ematsa incrementaran un 14% la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica Foto: Mauri - Signatura del conveni entre Josep Fèlix Ballesteros (alcalde de Tarragona) i Dani Milan (director-gerent d'EMATSA)
17/03/2016


• Ajuntament i Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica
• Aquest ajut s’afegeix als que l’Ajuntament de Tarragona ofereix a les famílies més desfavorides per fer front al rebut de l’IBI, de la brossa, a les despeses bàsiques de la llar o les beques per menjadors escolars


L’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Daniel Milan, han signat aquest matí la pròrroga del conveni de col·laboració per la creació d’un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Per enguany, està previst un fort increment de la partida destinada al Fons Social. És a dir, l’any passat es van destinar 65.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 6.000, per la qual cosa es destinaran 71.000 euros.

Es tracta de l’increment més significatiu d’aquesta partida des que fa tres anys es van crear aquests ajuts socials, ja que des de 2013 representa un augment del 33%. L’any passat van beneficiar-se 286 famílies tarragonines i enguany es preveu que al voltant de 310 persones puguin rebre aquests ajuts.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat “la necessitat -des de les administracions- d’oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”. I ha afegit: “Aquest Fons és un exemple de Responsabilitat Social Corporativa. Tarragona es va avançar dos anys a la normativa, perquè des de 2013 que estem aportant recursos per fer front als problemes de les persones amb precarietat econòmica”.

Per la seva part, el director-gerent d’Ematsa, Daniel Milan, ha explicat que “vam crear aquest Fons Social ara fa tres anys perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans. Per això ens fem càrrec del 100% de la factura, és a dir, del cost de l’aigua i també de l’IVA i el cànon”.

Recordem que aquest Fons Social Extraordinari es va crear fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Tarragona i Ematsa. Aquest acord és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram. Així mateix, tant l’Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l’aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona és una companyia que contribueix al creixement i desenvolupament de la ciutat i que gestiona, des de fa més de 25 anys, el cicle integral de l’aigua, al mateix temps que garanteix el subministrament d'aigua de màxima qualitat amb el mínim impacte ambiental.

Els requisits per l’obtenció de l’ajut són:

  • Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari del seu habitatge habitual amb EMATSA.
  • Sols serà d’aplicació en aquells contractes en els quals sigui residència habitual.
  • Haver estat beneficiari de prestacions econòmiques, o ser usuari de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i tenir expedient on s’hagin valorat “necessitats relacionades amb la falta de medis per la cobertura de necessitats bàsiques” en els dos últims anys.


 

Segells de reconeixement d’administració oberta