Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2017 L'Ajuntament i Ematsa incrementen en 9.000 euros la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa incrementen en 9.000 euros la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'Ajuntament i Ematsa incrementen en 9.000 euros la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L'any passat 407 famílies es van beneficiar d'aquest conveni.
L'Ajuntament i Ematsa incrementen en 9.000 euros la partida per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica Foto: Mauri
04/04/2017

L'alcalde i president d'Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l'Empresa Municipal d'Aigües de Tarragona, Daniel Milan, han signat aquest matí la pròrroga del conveni de col·laboració per la creació d'un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l'aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Per enguany, està previst un increment de la partida destinada al Fons Social. És a dir, l'any passat es van destinar 71.000 euros a bonificar el rebut de l'aigua a les persones amb precarietat econòmica, mentre enguany hi ha un increment de 9.000, per la qual cosa es destinaran 80.000 euros.

L'any passat van beneficiar-se 407 famílies tarragonines d'aquests ajuts socials.
L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat que "aquest Fons és un exemple de Responsabilitat Social Corporativa. Tarragona es va avançar dos anys a la normativa, ja que des del 2013 estem aportant recursos per fer front als problemes de les persones amb precarietat econòmica". Així, en els darrers cinc anys s'hauran destinat 350.000 euros a bonificar rebuts. L'alcalde ha afirmat que "cap família que tingui dificultats econòmiques deixarà de tenir aigua".

Per la seva part, el director-gerent d'Ematsa, Daniel Milan, ha explicat que "fa quatre anys vam crear aquest Fons Social perquè des d'Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans".
Mitjançant aquests ajuts, Ematsa es fa càrrec del 100% de la factura, "és a dir, del cost de l'aigua i també de l'IVA i el cànon", conclou Milan.

Recordem que el Fons Social Extraordinari es va crear fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Tarragona i Ematsa. Aquest acord és una eina més per pal·liar els efectes de l'actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l'empresa Ematsa l'import del servei d'aigua potable i clavegueram. Així mateix, tant l'Ajuntament de Tarragona com Ematsa refermen la seva voluntat de no tallar l'aigua a ningú per qüestions de vulnerabilitat econòmica.

L'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona és una companyia que contribueix al creixement i desenvolupament de la ciutat i que gestiona, des de fa més de 30 anys, el cicle integral de l'aigua, al mateix temps que garanteix el subministrament d'aigua de màxima qualitat amb el mínim impacte ambiental.

 

Els requisits per l'obtenció de l'ajut són:

 

  •  Ser titular o llogater d'un contracte individual de subministrament d'aigua potable per abastament domiciliari del seu habitatge habitual amb EMATSA.

 

  •  Sols serà d'aplicació en aquells contractes en els quals sigui residència habitual.

 

  • Tenir la valoració tècnica efectuada pels equips bàsics municipals de serveis socials, on s'informi que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica puntual, situació de pobresa o exclusió social que els comporti dificultats per a la cobertura de les seves necessitats bàsiques, i en concret, per fer front a les factures dels rebuts de l'aigua i del clavegueram.

 

 

Dades

Evolució del número de famílies beneficiàries del Fons Social a Tarragona:

ANY 2013 2014 2015 2016

FAMÍLIES BENEFICIÀRIES

264 276 286 407

 

 

 

L'import mitjà de la factura (bimestral) bonificada del servei d'aigua a Tarragona és de 40 euros aproximadament.

Segells de reconeixement d'administració oberta