Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2018 Casal d'estiu per als infants amb la síndrome Asperger-TEA

Casal d'estiu per als infants amb la síndrome Asperger-TEA

Casal d'estiu per als infants amb la síndrome Asperger-TEA

La iniciativa del casal d'estiu és d'Apercamp, l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona, amb el suport de la conselleria de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tarragona
Casal d'estiu per als infants amb la síndrome Asperger-TEA La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, en la visita realitzada ahir al Casal d'Estiu. Foto: Mauri.
26/07/2018

Per primera vegada aquest estiu s'ha organitzat a la nostra ciutat un casal per a nens i nenes diagnosticats d'Asperger-TEA.

El casal es desenvolupa a les instal·lacions del centre cívic de Sant Pere i Sant Pau i està adreçat a nens i nenes de 6 a 12 anys que tenen la condició TEA lleu-moderat. El casal compta amb assistència de 20 infants, es va iniciar el 2 de juliol i es perllongarà fins al dia 27 d'aquest mes. Es fan activitats preesportives, treballs manuals, expressió corporal i musical, psicomotricitat, relaxació i jocs d'aigua, i estan dirigides per psicòlegs especialitzats juntament amb monitors de lleure i estudiants de psicologia de la URV.

La iniciativa de tirar endavant el casal d'estiu és de l'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona i compta amb el suport econòmic de la conselleria de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tarragona.

L'Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona (Aspercamp) neix l'any 2010 per promoure el bé de les persones diagnosticades amb TEA Lleu-moderat/Asperger. Actualment està formada per més de 200 socis i les seves famílies del Camp de

Tarragona per a dur a terme els següents objectius:

  • Donar a conèixer aquests trastorns i promoure la sensibilització social.
  • Col·laborar amb els professionals de la salut i l'educació.
  • Aconseguir la seva integració en els serveis i les activitats de la comunitat.
  • Facilitar informació completa i el millor assessorament possible a les famílies i afavorir la relació i el suport mutu entre elles.
  • Promoure el millor tractament, educació i desenvolupament per aconseguir la seva integració social i laboral.
  • Organitzar xerrades informatives i activitats d'oci per a tota la família.
Segells de reconeixement d’administració oberta