Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 Comunicat de la Conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona

Comunicat de la Conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona

Comunicat de la Conselleria de Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona

Sobre la participació d'Antonio Gómez Casas en les representacions de l'obra 'Max in Love' a la ciutat
25/05/2020

Amb motiu del reportatge publicat al diari Ara el 23 de maig amb el títol “20 anys d’abusos a l’Aula de Teatre de Lleida”, en el qual es recullen diferents testimonis d’alumnes que acusen d’abusos sexuals l’exdirector i exprofessor de l’Aula de Teatre de Lleida, Antonio Gómez Casas, la Conselleria de Ciutadania de l’Ajuntament de Tarragona vol manifestar el següent:

 • Condemnar qualsevol tipus d’agressió sexual i de violència de gènere.
 • Mostrar tota la solidaritat i suport a les dones agredides, lamentant profundament que s'hagin produït aquest fets inadmissibles i més en un espai que estava pensat per ser segur, com és un taller de teatre. La gravetat d'aquests fets ens parla de la necessitat de seguir sensibilitzant en torn al feminisme i denunciant aquest tipus de situacions.
 • Informar que l’Ajuntament de Tarragona va contractar l’Associació Cultural de Teatre de Lleida per a realitzar un projecte educatiu per prevenir els riscos associats al consum de drogues i les conductes sexistes, que es va concretar en l’obra de teatre Max in Love, Respecta’m. El director de l’obra i encarregat dels assajos amb els actors i actrius va ser, des del 2017 fins al gener del 2019, Antonio Gómez Casas.
 • L’Ajuntament disposa de la declaració responsable d’Antonio Gómez Casas sobre incompatibilitats i de compliment dels requisits establerts en la Llei de protecció jurídica de menors.
 • Immediatament de conèixer la gravetat del succeït a l’Aula de Teatre de Lleida, aquest mateix dlluns la Conselleria de Ciutadania ha contactat amb els joves que van participar a les sessions teatrals de la nostra ciutat per exposar-los la informació i posar-se a la seva disposició si ho necessiten. Els joves han manifestat que no van observar cap conducta impròpia per part d’Antonio Gómez Casas. No obstant, l’Ajuntament els ha ofert suport psicològic per si ho necessiten.
 • L’Ajuntament de Tarragona desconeixia els fets tan greus publicats aquest cap de setmana pel diari Ara i mai cap institució ni pública ni privada els hi va donar a conèixer.
 • L’Assessora Jurídica de l’Ajuntament estudiarà els fets succeïts per si calgués demanar responsabilitats.

 

​CRONOLOGIA 'MAX IN LOVE- RESPECTA’M' A TARRAGONA (2017-2019)

 • L’any 2017 l’Ajuntament de Tarragona va contractar l’Associació Cultural de Teatre de Lleida per a la realització d’un projecte educatiu per prevenir els riscos associats al consum de drogues i les conductes sexistes, inspirats en l’obra Max in Love. Aquest projecte estava vinculat al Servei de Promoció de la Salut de l’Ajuntament de Lleida, on feia 20 anys que s’estava desenvolupant.
 • Durant el 2017, Antonio Gómez va ser el director de l’obra i l’encarregat dels assajos amb els actors i actrius, que es van efectuar en espais municipals com l’Espai Jove Kesse i La Palmera.
 • El novembre es va estrenar la representació oberta a la ciutadania i també es van fer dues representacions, només per a l’alumnat, sota la direcció d’Antonio Gómez.
 • El mes d’octubre del 2018 es van fer quatre representacions de Max in Love. Els assajos previs i la direcció de l’obra van ser sota la direcció d’Antonio Gómez.
 • El novembre del 2018 es va fer una nova selecció d’actors i actrius per substituir els alumnes de l’anterior edició de cara a la següent. Aquesta selecció, a càrrec d’Antonio Gómez, es va desenvolupar al centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.
 • El gener del 2019, quan es van iniciar els assajos amb els alumnes seleccionats, l’Antonio Gómez va comunicar que la direcció s’alternaria  amb una ex-alumna que vivia a Tarragona i havia estudiat la carrera de direcció a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida. A partir d’aquell moment, tots els assajos els va assumir la nova persona que s’hi havia incorporat, així com la direcció de les quatre representacions que es van fer el mes de novembre.  
 • El maig del 2019 el Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament de Tarragona es va adreçar a l’Aula Municipal de Lleida per interessar-se per l’absència d’Antonio Gómez en els assajos i la resposta va ser que ja no tenia vinculació amb l’Aula Municipal de Teatre.
 • El 2020 no s’ha realitzat cap contracte.
Segells de reconeixement d’administració oberta