Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 La Xarxa de Suport Solidari finalitza la seva tasca, que ara es derivarà als serveis municipals

La Xarxa de Suport Solidari finalitza la seva tasca, que ara es derivarà als serveis municipals

La Xarxa de Suport Solidari finalitza la seva tasca, que ara es derivarà als serveis municipals

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, agraeix la col·laboració de les persones voluntàries que l'han fet possible
11/06/2020

La Xarxa de Suport Solidari de l’Ajuntament de Tarragona desactiva aquesta setmana les funcions que desenvolupava perquè la ciutat ja està en fase 3 de desconfinament, i a partir d’ara les peticions d’ajuda que es presentin es derivaran als serveis municipals especialitats.

La Xarxa es va posar en marxa el 23 de març amb motiu de l’alerta sanitària pel coronavirus, mitjançant una crida ciutadana a les persones que volguessin col·laborar a ajudar a d’altres. Es va crear una estructura d’atenció telefònica que derivava les demandes a un dels cinc grups de treball que es van organitzar: benestar animal, atenció psicològica, suport emocional, compres de primera necessitat i suport a entitats. Aquests grups es van coordinar amb altres serveis de l’Ajuntament i també amb iniciatives privades, que activarien persones que voluntàriament s’havien adherit a la Xarxa. En total, la Xarxa ha comptat amb 287 persones voluntàries i amb la col·laboració de 34 entitats ciutadanes. 

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha valorat molt positivament la tasca desenvolupada per la Xarxa i ha expressat “l’agraïment de l’Ajuntament de Tarragona a les 287 persones voluntàries que l'han fet possible amb la seva participació, a totes les entitats adherides i a les tècniques i tècnics que s’han bolcat en el projecte”.

Durant dos mesos i mig, la Xarxa de Suport Solidari ha fet 672 atencions telefòniques que han generat 280 peticions d’ajuda. D’aquestes, cal destacar, que 123, han sigut peticions per anar a comprar aliments i productes farmacèutics; 55 han estat relacionades amb el benestar dels animals i 42 de suport emocional i d’acompanyament telefònic a persones aïllades, sense xarxa familiar a prop.

La consellera Carla Aguilar-Cunill ha afirmat que “el que hem iniciat amb la Xarxa de Suport ha estat una experiència que volem aprofitar i ja estem treballant per mantenir una relació de suport a les entitats amb projectes o propostes que ajudin a la dinamització del voluntariat.”

Segells de reconeixement d’administració oberta