Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 L'Ajuntament de Tarragona i L'Obra Social 'La Caixa' renoven el programa 'Dinem a l'Escola'

L'Ajuntament de Tarragona i L'Obra Social 'La Caixa' renoven el programa 'Dinem a l'Escola'

L'Ajuntament de Tarragona i L'Obra Social 'La Caixa' renoven el programa 'Dinem a l'Escola'

L'aportació econòmica serà de 25.000 euros
24/11/2020

L’Ajuntament de Tarragona ha signat un conveni amb la Fundació Bancària La Caixa per garantir el programa social d'àpats infantils a través del programa Dinem a l'escola.

L'obra Social aportarà 25.000 euros al programa que garanteix un àpat diari equilibrat als nens i nenes de famílies en situació de pobresa. La consellera de Serveis Socials, Carla Aguilar-Cunill ha agrait "el compromís de l'Obra Social La Caixa especialment en un any com aquest per ajudar a pal·liar la situació de famílies en risc d'exclusió". 

El Programa Dinem a l’Escola s’ha consolidat com un recurs per a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica, sense ingressos o amb ingressos mínims per tal que puguin garantir un àpat saludable al dia als seus fills i filles, cobrint aquesta necessitat mitjançant els menjadors escolars durant el curs escolar, —incloent les Llars d’Infants—, ja sigui amb targetes d’aliments frescos, menjadors socials, casals d’estiu i d’altres recursos adients.  

El projecte no només garanteix l’àpat sinó que també es treballen i eduquen altres aspectes relatius a les normes de conducta a la taula, el bon ús dels estris, aprendre a parar i desparar la taula i calcular una bona proporció dels aliments que es consumiran. Tal com ha explicat Aguilar-Cunill, “podem dir que el programa Dinem té una doble funció, per una banda cobreix les necessitat bàsiques nutritives i calòriques i, per l’altra cobreix aspectes educatius i formatius beneficiant en els seu conjunt no només als infants en particular sinó a la família i a la societat en general”.  

El Programa Dinem a l’Escola es va iniciar l’any 2013. Se'n beneficien 400 infants de tots els centres educatius d’àmbit municipal —amb espai de menjador escolar—. Es porta a terme durant el curs escolar, així com també en els períodes de vacances de Nadal i d’estiu quan les escoles estan tancades. 

 
Segells de reconeixement d’administració oberta