Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies 2020 L'Ajuntament engega una xarxa de suport solidari per a persones amb necessitats bàsiques

L'Ajuntament engega una xarxa de suport solidari per a persones amb necessitats bàsiques

L'Ajuntament engega una xarxa de suport solidari per a persones amb necessitats bàsiques

Les persones aïllades, sense entorn familiar, o amb dificultats per anar a comprar medicines o aliments poden trucar al telèfon 600 497 887
20/03/2020

L’Ajuntament de Tarragona posa en marxa una Xarxa de Suport Solidari formada per persones que vulguin realitzar accions de suport a d’altres persones que ho necessitin, amb motiu de la situació d’emergència de salut pública i pandèmia ocasionada per la Covid-19.

La consellera de Ciutadania de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat que la Xarxa de Suport Solidari "tindrà diferents grups d’actuació en funció de les demandes, per exemple: atenció psicològica amb acompanyament emocional, acompanyament diari per telèfon de persones aïllades, sense xarxa familiar a prop, i també tractarà les demandes com anar a comprar menjar o medicines i atenció al benestar animal”.

Les persones que no tinguin les necessitats essencials cobertes poden trucar al telèfon habilitat per l’Ajuntament de Tarragona, 600 497 887, i es posarà en marxa el circuit intern per atendre-les. Es derivarà la trucada al grup d’actuació corresponent, que contactarà amb les persones voluntàries que s’encarregaran d’executar la petició i, posteriorment, informaran si s’ha resolt. Cal dir, però, que aquest telèfon no és per atendre consultes, únicament és per atendre demandes bàsiques.

La posada en marxa de la Xarxa de Suport Solidari ha estat possible perquè el darrer cap de setmana l’Ajuntament va fer una crida a la ciutadania per donar suport a persones vulnerables en l’emergència provocada per la Covid-19 i poder fer-hi front.

La consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill, ha explicat: “En un primer moment vam fer una crida per a persones  que volguessin col·laborar per conèixer les iniciatives solidàries que ja s'estaven duent a terme al municipi. Volem destacar la resposta tan positiva per part de tothom. Les nombroses mostres de solidaritat que hem rebut indiquen que tenim una ciutadania activa i solidària”.

Les persones que vulguin participar en la Xarxa han de formalitzar la inscripció en un formulari inclòs al web de l’Ajuntament. La borsa de persones solidàries s’obrirà i es tancarà segons les necessitats de cada moment.

La Xarxa de Suport Solidari prestarà els serveis amb el màxim de protecció possible, tant per a les persones del grup d’acció, com per a les persones amb necessitats que s’han de cobrir.

D’altra banda, cal assenyalar que la Xarxa contactarà amb les iniciatives solidàries que es van registrar quan es va fer la crida, i els prestarà el suport que calgui.


L’horari d’atenció del telèfon de la Xarxa Solidària de Suport, 600497887, és el següent:

  • De dilluns a divendres, de 8 a 20 h.
  • Dissabtes, de 9 a 13 h i de 16 a 18 h.
Segells de reconeixement d’administració oberta