Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 El dia 5 de maig comença la tercera edició del Festival Eclèctic

El dia 5 de maig comença la tercera edició del Festival Eclèctic

El dia 5 de maig comença la tercera edició del Festival Eclèctic

La 3a edició del Festival Eclèctic que se celebrarà del 5 al 12 de maig al Teatre Metropol. Un any més, un total de 16 grups escènics oferiran un espectacle que suma enguany 240 actors i actrius a escena, a banda dels professionals que hi ha al darrera, amb la voluntat de ser un dels referents dins l’àmbit cultural català en l’especialitat d’aquest festival.
El dia 5 de maig comença la tercera edició del Festival Eclèctic Les regidores de Cultura, Carme Crespo i de Serveis a la Persona, Victòria Pelegrín, amb les entitats organitzadores del Festival Eclèctic 2013
26/04/2013

Aquest projecte teatral, també dit festival d’arts escèniques des de la discapacitat, és gràcies al treball dels tècnics i regidores de dues conselleries de l’Ajuntament, la de Cultura i la de Serveis a la Persona, Àrea de Polítiques d’Igualtat. Tant Carme Crespo com Victòria Pelegrín han agraït també el Patrocini de la Fundació Port Aventura, el Port de Tarragona, Dow, la Fundació Obra Social “La Caixa” i Repsol; que entre moltes d’altres institucions i organismes fan possible aquest projecte.

Un any més, un total de 16 grups escènics, la majoria són de Tarragona, 9 en concret; 3 del territori, 3 més de Catalunya i un grup de Sevilla (Danza Mobile); oferiran, cadascun, un espectacle que suma enguany 240 actors i actrius a escena, a banda dels professionals que hi ha al darrera com voluntariat, gent del teatre que se suma a aquesta iniciativa, etc...amb la voluntat de ser un dels referents dins l’àmbit cultural català en l’especialitat d’aquest festival. Sota el lema d’enguany “reivindicar la mimesi, desfermar la catarsi, cercar més bellesa: cap a un petit moviment sociocultural” el certamen vol incidir en el teatre de text adaptat, en la cultura per a sords a través de la llengua de signes, en l’audiodescripció per a invidents, en reflexions existencials fetes pels propis participants al festival, entre d’altres, així com la platea adequada per a acollir més cadires de rodes. A més, cal remarcar la vessant de sensibilització i de conscienciació social al voltant de la diversitat, i això es manifesta amb les matinals educatives amb estudiants de l’ESO, batxillerat i universitaris.

Programació del Festival Eclèctic 2013

Segells de reconeixement d’administració oberta