Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 Exposició a l'Ajuntament de Tarragona "Violència masclista en la parella: desmuntem mites"

Exposició a l'Ajuntament de Tarragona "Violència masclista en la parella: desmuntem mites"

Exposició a l'Ajuntament de Tarragona "Violència masclista en la parella: desmuntem mites"

El dia 25 de novembre es commemora el dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.
08/11/2013

 

La violència de gènere és una constant i un indicador del nivell de desigualtat entre homes i dones a la nostra societat. Encara existeixen creences i rols socials molt presents en la població en relació amb diversos mites que donen origen, perpetuen i justifiquen la violència masclista.

Amb aquesta exposició, l’Institut Català de les Dones ens proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Per exemple, desmunta la creença que som persones incompletes que necessitem buscar-ne una altra per aconseguir la plenitud, que s’ha de renunciar a tot per amor, que si algú sent gelosia és perquè t’estima o que és necessari patir per poder mantenir una relació. Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures violència masclista.

L'exposició "Violència masclista en la parella: desmuntem mites" es pot visitar fins al 14 de novembre a la rotonda de la Sala de Plens del Palau Municipal, a la plaça de la Font, de dilluns a divendres de 9 a 21 hores.

Segells de reconeixement d’administració oberta