Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 L’Ajuntament elaborarà un protocol per aturar el maltractament a la gent gran

L’Ajuntament elaborarà un protocol per aturar el maltractament a la gent gran

L’Ajuntament elaborarà un protocol per aturar el maltractament a la gent gran

Segons la Organització Mundial de la Salut “OMS”, és la forma de violencia més oculta, més silenciada i menys estudiada, i per tant la més desconeguda, detectada i tractada.
20/12/2012

 

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona mitjançant la Unitat d’Atenció a les Dependències i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, ha organitzat unes jornades de formació sobre El Diagnòstic i Tractament en Els Maltractaments vers a les Persones Grans; en la què s’ha treballat intensament i s’ha arribat a la principal conclusió que caldrà elaborar un Protocol Municipal de Detecciói i atenció a les persones grans maltractades.

Els ponents d’aquestes jornades han estat experts membres d’EIMA (Associació per la Investigació del Maltractament a les Persones Grans), en quatre sessions de cinc hores cada una. Aquesta formació ha estat adreçada als treballadors socials municipals que atenen a les persones grans i/o dependents, però a més i per primera vegada, s’ha convidat a personal exten, com treballadors socials dels CAPS de salut, infermers dels CAPS de salut on no hi consta la figura del treballador Social, l’Equip d’Atenció a la Victima de la Guardia Urbana, Treballadors Social dels Hospitals, Responables del SAD Servei d’Atenció Domiciliaria, etc...

Els motius per fer palesa aquesta formació han estat que els maltractaments a les persones grans (MPG) són un problema social de primer ordre a la nostra societat, que cada cop està més envellida i el seu impacte sobre la qualitat de vida i la salut incrementa directament i indirectament la seva morbilitat i mortalitat. Els maltractaments (violència, abusos i negligència), són un important problema social i de salut. L’OMS situa en un 6% la violència domèstica i el 10% la institucional.

Segells de reconeixement d’administració oberta