Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 L’Ajuntament i Ematsa signen un acord per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L’Ajuntament i Ematsa signen un acord per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

L’Ajuntament i Ematsa signen un acord per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica

Aquest ajut s’afegeix als que l’Institut Municipal de Serveis Socials ofereix a les famílies més desfavorides per fer front al rebut de l’IBI, de la brossa, a les despeses bàsiques de la llar o les beques per menjadors escolars. Ematsa també ofereix bonificacions a les famílies nombroses.
L’Ajuntament i Ematsa signen un acord per bonificar el rebut de l'aigua a persones amb precarietat econòmica Foto: Mauri Fernández
16/05/2013

 

L’alcalde de Tarragona i president de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el director-gerent de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Juan Vicente Ivorra, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per la creació d’un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. Aquest fons està dotat en 56.000 euros.

Aquest acord, que té vigència fins al 31 de desembre d’enguany, és una eina més per pal·liar els efectes de l’actual crisi econòmica. Per aquest motiu, està adreçat a les persones que no poden abonar a l’empresa Ematsa l’import del servei d’aigua potable i clavegueram.

Els requisits per l’obtenció de l’ajut són:

  • Ser titular o llogater d’un contracte individual de subministrament d’aigua potable per abastament domiciliari de la seva vivenda habitual amb EMATSA.
  • Sols serà d’aplicació en aquells contractes en els que sigui residencia habitual.
  • Haver estat beneficiari de prestacions econòmiques, o ser usuari de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona i tenir expedient on s’hagin valorat “necessitats relacionades amb la falta de medis per la cobertura de necessitats bàsiques” en els dos últims anys.
  • La sol•·licitud de condonació del deute es podrà efectuar una única vegada durant el període 2013.

 

L’alcalde de Tarragona i president d’Ematsa, Josep Fèlix Ballesteros, ha destacat “la necessitat des de les administracions d’oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”.

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona és una companyia que contribueix al creixement i desenvolupament de la ciutat i que gestiona, des de fa més de 25 anys, el cicle integral de l’aigua, al mateix temps que garanteix el subministrament d'aigua de màxima qualitat amb el mínim impacte ambiental.

En aquest sentit, el president de l’Empresa Municipal d’Aigües de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, destaca que “aquest arrelament que tenim amb Tarragona fa que ens sentim implicats i compromesos amb la societat tarragonina. Conscients de les dificultats econòmiques a les que s’enfronten diàriament moltes persones creem un Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a aquestes persones en precarietat econòmica”. Així mateix, Ematsa ofereix bonificacions a les famílies nombroses. I afegeix: “Perquè des d’Ematsa entenem que no ens podem quedar al marge de les necessitats dels ciutadans i, per tant, ens sentim obligats a oferir tots els recursos possibles a pal·liar les situacions econòmiques i socials de les famílies amb dificultats”.

La presidenta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Victòria Pelegrín, explica que “té altres ajuts econòmics adreçats a famílies amb escassa capacitat econòmica com les subvencions per pagar l’impost de l’IBI (xifrat en 43.000 euros)  o les subvencions per pagar despeses bàsiques de la llar (77.000 euros) o el programa ‘Menja a l’escola’ en el que ‘l’IMSS destina 70.000 euros per becar a nens perquè dinin als centres educatius”.

Segells de reconeixement d’administració oberta