Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Serveis a les persones Notícies del 2009 al 2013 L'Ajuntament ha augmentat un 61% el pressupost de Serveis a les Persones en els darrers sis anys

L'Ajuntament ha augmentat un 61% el pressupost de Serveis a les Persones en els darrers sis anys

L'Ajuntament ha augmentat un 61% el pressupost de Serveis a les Persones en els darrers sis anys

Les polítiques socials, d'ocupació i la promoció econòmica de la ciutat, són les grans prioritats de l'equip de govern per al 2014.
19/11/2013

 

En els darrers tres anys el pressupost destinat a l’àrea de Serveis a la Persona ha augmentat un 23,5% i des del 2007 l’increment ha estat del 61%. L’any que ve, l’àrea de Serveis a la Persona compta amb un pressupost de 8,27 milions d’euros. El tinent d’alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, ha explicat que el govern municipal té clares les prioritats: “En la situació actual, hem d’estar al costat de les persones i això es reflecteix en el pressupost: l'esforç més gran es destina a l’atenció social i a la promoció de l’ocupació. Les polítiques socials són, juntament amb les polítiques d'ocupació i la promoció econòmica de la ciutat, les grans prioritats de l'equip de govern per al 2014.”

 

Línies de treball més destacades

Millorar els ajuts de primera atenció: es destinen 345.000 € a les ajudes d’urgència social, 140.000 més que al 2013, com són pagar rebuts de subministraments bàsics per a la llar, aliments de primera necessitat, etc. Des de l’Institut Municipal de Serveis Socials s’elabora un pla de treball personalitzat per a cada persona o família atesa amb l’objectiu principal de recolzar i canviar la difícil situació en la qual es troba.

Beques menjador: l’IMSST disposa de 100.000 € per completar els ajuts d’altres administracions perquè cap nen o nena es quedi sense assistir al menjador per falta de recursos. Estan acollits a aquest programa 29 centres educatius. De gener a juliol d’aquest any, 326 nens i nenes de la ciutat s’han comptat amb una d’aquestes beques.

Col·laboració amb entitats del tercer sector: s’han establert convenis i marcs de col·laboració amb entitats socials presents a la ciutat per tal de treballar de manera coordinada, com ara Casal Amic, Associació Joventut i Vida, Creu Roja, Bona nit. El tinent d’alcalde ha explicat: "es tracta d’una aliança necessària i estratègica. El teixit d'entitats de la ciutat és molt bo, fa molts anys que fa la seva feina i, molts cops, arriba on no arribem nosaltres. Per això volem coordinar millor els recursos que tenim i evitar duplicitats i ineficiències".

Plans comunitaris: es reprendran els plans comunitaris a Ponent i Sant Salvador. Es tracta d’un mètode de treball comunitari amb visió transversal i que permet treballar en xarxa amb les entitats de manera coordinada i preventiva.

Millora de les instal·lacions: es destinaran més de 50.000 euros a un pla d’arranjament de les instal·lacions municipals de l’àrea.

Suport a l’equip de treball: la demanda d’atenció a l’IMSST ha augmentat de manera sostinguda per un equip de treball que es manté estable. En el que portem d’any els equips han realitzat 66.000 intervencions, durant el 2009 van ser 36.000. Per això, amb l’objectiu de dotar-los de més eines i recursos, es triplica la partida destinada a formació interna, s’elaborarà una auditoria de millora de processos interns per agilitzar les atencions als usuaris, i es farà un pla de millora de les eines informàtiques i de gestió.

 

Podeu consultar la gràfica en aquest enllaç

Segells de reconeixement d’administració oberta