• Canals RSS de l'Ajuntament de Tarragona
  • Facebook de l'Ajuntament de Tarragona
  • Twitter de l'Ajuntament de Tarragona
  • Flickr de l'Ajuntament de Tarragona
  • Pinterest de l'Ajuntament de Tarragona
Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Serveis Socials Sensellarisme

Recompte de persones SenseSostre

Inscriu-te al recompte de persones SenseSostre que es farà el 4 de maig a la ciutat de Tarragona.

 

La nit del 4 al 5 de maig en totes les zones i barris de Tarragona persones voluntàries, dividides en petits grups, recorreran la ciutat per fer un recompte de les persones que dormin al carrer.

Aquesta acció surt de la necessitat d’entitats i Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme a la nostra ciutat. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu “The European end street Homelessness".

 

INFORMACIÓ PER ALS  VOLUNTARIS/ÀRIES!

 

El recompte s’emmarca dins d'una iniciativa de ciutat on col·laboren administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i la mateixa ciutadania per proposar accions i projectes que donin resposta al sensellarisme a Tarragona.

La intenció és continuar treballant conjuntament, creant una xarxa de treball que pugui dissenyar un pla estratègic de ciutat en relació amb aquest fenomen.

Per què?

Per poder saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sensesostre, i així desenvolupar accions i projectes. Un altre objectiu principal és sensibilitzar la ciutadania sobre el fenomen del sensellarisme.

Quan?

El recompte serà la nit del 4 al 5 de maig en totes les zones i barris de Tarragona.

En què consisteix?

A partir del nombre de persones voluntàries que s'apuntin al projecte, aquestes es dividiran en petits grups que recorreran les diverses zones de la ciutat. Durant el recompte els voluntaris/àries hauran de comptar el nombre de persones que observin dormint al carrer aquella nit, mitjançant una fitxa d’observació en format paper o de forma electrònica.

La convocatòria està prevista el dia 4 de maig a les 21 h en la caserna de la Guàrdia Urbana de Tarragona, on es convidarà als voluntaris/àries a un sopar de pica pica, es donaran les últimes indicacions i sobre les 23 h i fins a les 2 de la matinada, cada grup començarà a recórrer la zona de la ciutat adjudicada.

Als voluntaris se’ls facilitarà una formació prèvia amb professionals experts, un certificat d’assistència i l’accés a través de transport públic per arribar a les zones adjudicades que estiguin fora del centre de la ciutat. 

Com puc participar-hi?

Només cal ser major d'edat i tenir moltes ganes de col·laborar en una iniciativa de ciutat. No és necessària cap experiència prèvia (JA S'HA TANCAT LA INSCRIPCIÓ DE VOLUNTARIAT).  

 

 

Impulsors:

L’Ajuntament de Tarragona, amb la col·laboració interdepartamental de la Guàrdia Urbana i Protecció Civil, l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió social de Tarragona han impulsat una iniciativa de ciutat conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càrites Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Federació d’Associacions de veïns àrea de Llevant, Federació d’Associacions veïnal de Tarragona, Federació segle XXI, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, Fundació Formació i Treball, Càtedra d’Inclusió Social de la URV, Càtedra d’habitatge de la URV i la Oficina de voluntariat de la URV.

Compartir

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat