Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Formació Programes de formació, orientació i ocupació Projecte TRFO Línia Joves Tutelats i Ex-tutelats

Projecte TRFO Línia Joves Tutelats i Ex-tutelats

 

És un projecte que ofereix la contractació durant un període de 12 mesos a 10 persones joves, d’entre 17 i 21 anys d’edat, que estiguin o hagin estat tutelades per la Generalitat de Catalunya.

Les 10 persones joves estaran ubicades als diversos Centres Cívics de Tarragona per tal d’assumir tasques com a AUXILIARS DE CONSERGERIA. Durant la contractació el projecte contempla el seguiment tutorial  així com la incorporació als contractes de 135 hores de formació en llengua catalana.

El projecte ha estat elaborat per Tarragona Impulsa –Servei Municipal d’Ocupació–  amb la col·laboració de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania, la qual també participarà durant la fase de gestió (xarxa de Centres Cívics, IMSST). Des de l’Àrea de Serveis a la Ciutadania es vetllarà per a què les persones joves coneguin de primera mà els recursos i serveis que l’Ajuntament de Tarragona presta en suport a l’exercici dels drets de ciutadania per part de les persones. Podran conèixer de prop les Unitats Bàsiques d’Atenció Social Primària (UBASP), el Servei de Joventut i l’Oficina Jove del Tarragonès, el Servei de Cooperació, el Servei d’Igualtat, etc.

 

L’Ajuntament de Tarragona, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i de la Subdelegació del Govern, tramitarà l’obtenció de permisos de treball per a aquelles persones ex-tutelades que, tot i residir legalment a Espanya, no disposen d’autorització per treballar.

Cal fer referència, per la seva importància i recent publicació, al Real Decreto 903/2021, de 19 d’octubre, mitjançant el qual s’ha modificat el Reglament d’estrangeria. Això contribuirà a facilitar la transició d’aquestes persones joves cap al mercat de treball i la seva plena incorporació a la societat amb plenitud de drets i obligacions.

 

El projecte està finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), tant pel que fa als costos laborals derivats de la contractació de les persones joves com pel que respecta a les actuacions de suport a la millora de l’ocupabilitat (seguiment tutorial i formació).

 

Segells de reconeixement d'administració oberta