Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2018 Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer reparteixen 25.000 € per promoure i reconèixer l'esperit emprenedor

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer reparteixen 25.000 € per promoure i reconèixer l'esperit emprenedor

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer reparteixen 25.000 € per promoure i reconèixer l'esperit emprenedor

Els guardons s’han lliurat aquesta tarda en un acte al Teatret del Serrallo
Els Premis Empresa Tarragona Impulsa, Open Future i Explorer reparteixen 25.000 € per promoure i reconèixer l'esperit emprenedor Fotografia dels guanyadors dels Premis Empresa Tarragona Impulsa
03/07/2018

 

El conseller d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, ha lliurat aquesta tarda els Premis Empresa Tarragona Impulsa 2018, així com les beques dels programes d’incubació i acceleració empresarial Explorer i Open Future. L'acte, que ha tingut lloc al Teatret del Serrallo, ha comptat també amb la presència del president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu.


PREMIS EMPRESA TARRAGONA IMPULSA

Els Premis Empresa Tarragona Impulsa tenen l'objectiu de promoure l'esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a l'àrea d'influència de la ciutat de Tarragona. En aquesta edició, s'han presentat 27 projectes: 22 a la categoria de projectes empresarials innovadors i 5 a la de centres educatius. La dotació econòmica dels guardons ascendeix a 13.000 euros.

Premi per a Projectes Empresarials Innovadors

Dotació econòmica de 3.000 € per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500 € per cada modalitat.

 

Categoria Idees Empresarials

Guanyador:

 • La Barberana, per Albert Recasens. El projecte consisteix a aplicar els cultius biopònics i aquapònics per crear horta de fulla amb arrel viva i oferir un producte viu, saludable i respectuós amb el medi ambient.

 

Accèssits:

 • Bubble Taste, per Marta Venteo i Albert Maymó. Espai gastronòmic amb postres innovadors i creatius.
 • Restaurants de Catalunya, per Vanessa Troncho i Adrián Barriuso. Una comunitat gastronòmica que pretén ser una eina de difusió de la cuina i la cultura gastronòmica catalana.

 

Categoria Empreses Creades de Menys de 3 Anys

Dotació econòmica de 3.000 € per al primer premi de cadascuna de les categories i dos accèssits de 1.500 € per cada modalitat.

Guanyador:

 • CreatSens Health, per Tomás Guinovart i Adrià Maceira

El projecte es basa en el desenvolupament de plataformes de baix cost, focalitzant la innovació en la millora de la qualitat de la vida de les persones que pateixen o patiran en un futur una disminució de la funció renal crònica, de manera que es puguin connectar metges i pacients per al control de les condicions cròniques dels pacients.

Accèssits:

 • Hugme, per Gonçal Brotons. És un giny que soluciona un problema quotidià ja que facilita l’esgotament dels tubs tubulars flexibles com la pasta dentífrica, cremes de mans, adhesius, etc.
 • Comarkia, per Albert Beneyto i Luis Martínez. Servei de comercialització i distribució de productes agroalimentaris a través d'una plataforma comercial web.

 

Premis als centres educatius de secundària i postobligatòria

A l’Escola Joan XXIII pel projecte “Impulsa Esit”, que ha rebut un distintiu de reconeixement al treball desenvolupat i un premi econòmic de 1.000 €.


PROGRAMA TARRAGONA OPEN FUTURE

El programa d’acceleració d’empreses Tarragona Open Future consisteix en una formació grupal de sis mesos i l’assessorament en màrqueting digital, finances, branding, comunicació, estratègia empresarial i aspectes jurídics. En aquesta tercera edició del programa, es van presentar 22 sol·licituds, de les quals es van seleccionar 9 start-up, i, d'aquestes, 8 han finalitzat el programa. Els premis són de 3.000 € per al millor projecte i 1.500 € per als projectes finalistes, a més de tres anys de tutories de consolidació, segons les necessitats de les start-up. En aquest cas el veredicte es va fer públic a la primavera però els guardons s’han donat aquesta tarda:

 

Guanyador:

 • Sea Soul Beachwear, de Raül Yuste. Empresa de confecció de banyadors que es poden gaudir tant a la platja o per fer esport.

 

Accèssits:

 • Orchestra Scientific, per Cristina Sáenz. Empresa que desenvolupa membranes amb aplicacions industrials ecofriendly.
 • Litigest, per Roser Casanova i Elisabeth Cerrato. Consultora especialitzada en el procés judicial d'execució forçosa.

 


PROGRAMA EXPLORER

L’Ajuntament de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i el Banc Santander han organitzat la IX edició del programa Explorer (antic programa Yuzz), que ha comptat amb la participació de 26 joves emprenedors que han estat seleccionats per desenvolupar la seva idea de negoci. El programa Explorer ha ofert durant cinc mesos, formació i assessorament per elaborar plans de negoci basats en idees de base tecnològica. Els tres projectes seleccionats gaudiran d'un premi econòmic d'entre 1.500 i 3.000 € i rebran assessorament al llarg de tres anys:

Guanyador:

 • Remind, per Marina Plana. Dispositiu per reforçar la memòria i estimular les capacitats cognitives de persones afectades per l'Alzheimer.

Accèssits:

 • Myfulme, per Adrián Ros. Aplicació freemium de meditació guiada i mindfulness.
 • Qtick, per Ariadna de la Paz i Andrea Crisan. Aplicació per digitalitzar tiquets.
Segells de reconeixement d’administració oberta