Esteu aquí: Inici Tarragona Impulsa Notícies Notícies 2024 L'Ajuntament de Tarragona ofereix al sector pesquer formació en digitalització

L'Ajuntament de Tarragona ofereix al sector pesquer formació en digitalització

L'Ajuntament de Tarragona ofereix al sector pesquer formació en digitalització

Més de 20 persones assisteixen a la primera sessió del curs "Gestió i tràmits digitals amb les administracions pesqueres"
27/05/2024

L’Ajuntament de Tarragona, a través del servei de formació, ocupació i empresa Tarragona Impulsa, ofereix aquest dilluns i dimarts el curs "Gestió i tràmits digitals amb les administracions pesqueres", que s’ha organitzat atenent la demanda i necessitats detectades de la Confraria de pescadors de Tarragona per tal que els pescadors adquireixin major autonomia en la realització de tràmits amb les administracions públiques i pesqueres.

La formació, de 10 hores de durada, té lloc a la Confraria de Pescadors de Tarragona el 27 i 28 de maig, de 9 a 14 h. La primera sessió ha aconseguit un notable èxit de convocatòria, amb 22 persones persones treballadores de la mar, principalment pescadors de barques d’arrossegament, i alguns del seus familiars. Per a la tardor (entre els mesos d’octubre i novembre), està prevista una nova sessió adreçada a les persones treballadores de les barques d’encerclament, palangre i arts menors.

El curs està integrat en l’estratègia de Tarragona Impulsa per desenvolupar i millorar la competitivitat empresarial i l’ocupació en economia blava, entesa en un sentit ampli: la pesca, però també el turisme, els esports aquàtics, la investigació i la recerca, el comerç, la gastronomia o el món acadèmic.

En aquest sentit, la consellera de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, valora molt postiviament l’acció formativa i l’èxit de participació i destaca que “l’Ajuntament està posant en marxa accions amb repercussió real per ajudar la pesca a afrontar els nous temps, establint les bases per a la continuïtat d’un sector absolutament capital per a Tarragona, econòmicament, culturalment i socialment”.

L’acció ha estat impulsada per l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local d’Economia Blava i la formació és impartida per l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local de Transformació Digital. Ambdós programes estan subvencionats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

L’economia blava a Tarragona

L’estratègia de l’Ajuntament de Tarragona al voltant de l’economia blava pivota sotre tres eixos principals:

  • La participació de l'Ajuntament com a soci fundador del GALP Costa Daurada i el desplegament de l’Estratègia de Desenvolupament Local Participatiu.
  • La campanya de promoció del Peix de Tarragona.
  • El projecte de diagnosi en economia blava.

L’estratègia en economia blava, al seu torn, parteix del “Pla de Desenvolupament socioeconòmic local i territorial de Tarragona Impulsa 2023 – 2026”, que preveu accions de digitalització per a persones treballadores, amb l’objectiu d’afavorir la la transformació digital en les persones per trencar l’escletxa digital i que les organitzacions disposin de perfils professionals adaptats a les noves necessitats digitals; i accions de formació i ocupació, que volen dissenyar una nova oferta formativa o projectes ocupacionals vinculats a l’economia blava per millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses.

Segells de reconeixement d'administració oberta