J

Festival Dixieland Tarragona

Jaguar Swingin'Band (Catalunya)

Ofereixen ritme, diversió i un còctel explosiu d'estils a cavall entre el swing i el roc&roll. Impossible de no sumar-se a la bogeria que provoca aquesta banda quan trepitja l'escenari.

Tel. 938 653 204
originalprod@originalprod.com


Jai Jazz Band

Nascuda en l'emblemàtica Jazz Cava de Terrassa i encapçalada pel mític Josep Maria Farràs aquesta formació ens interpreta la música dels nostres avis. Els seus músics han participat en els festivals més prestigiosos del jazz de tot l'Estat i en el segon any del Festival Dixie de Tarragona.


Jaipur Kawa Brass Band (Rjasthan, India)

Jaipur.jpgA mitjans del segle XVIII els britànics van introduir les brass bands a l’aleshores colònia Índia. Avui encara són vives i participen en celebracions civils i religioses, festes populars, noces i enterraments. La Jaipur, de llarga trajectòria familiar amb els pares i els avis dels intèrprets actuals, és la principal formació d’aquesta morfologia i ha projectat aquest tipus de música en festivals arreu del món. El seu director és Hameed Khan Kawa, sense cap mena de dubte un dels millors músics del Rajasthan i especialista en la taula. Diàleg entre el jazz i els ritmes ètnics amb una factura de gran riquesa, improvisacions virtuoses, i visualment acompanyats per la dansa gitana i pel fakirisme.

www.dromcultura.com
info@dromcultura.com
Tel. 972 52 90 17


Jaume Tauler, fotògraf: Una nit,fa temps. Una nota de color blau.

Jaume Tauler, de Palamós, combina la crítica musical de premsa i ràdio, amb el seu treball fotogràfic en blanc i negre sobre les actuacions dels jazzmen en directe. La seva mostra va ésser presentada al Teatre Metropol de l'abril al juny del 2000.


Jazz Band Ball Orchestra (Polònia)

Jazz-Band-Ball-Orchestra.jpgLa JBBO ha actuat continuadament des del 1962 i, per tant, en l’actualitat també és una de les formacions amb més trajectòria d’Europa alhora que una de les més prestigioses. Sense cap mena de dubte són la banda més valorada en el dixieland que es fa a l’Europa de l’Est, que han exportat als principals festivals internacionals destacant el de Sacramento, als Estats Units. El seu repertori és plenament consagrat a la música swing, especialment dels anys quaranta, i abasta des de peces dixie fins al harlem-jump, passant pel boogie-woogie i els ecos del rhythm&blues, totes interpretades amb un gust excel•lent i bones dosis d’humor.

www.jazz-band-ball-orchestra.pl
jazznentwig@t-online.de
Tel 06183 - 30 87


JAZZ CLASSIC QUINTET (Catalunya)


Jazz Clàssic Quintet és la formació que La Vella Dixieland ha orquestrat per presentar la seva música a les escoles. “Història del jazz” és l’espectacle que explica què és el jazz? On i com va néixer? Per què sona tant diferent? Com sona cada instrument?... totes les respostes les trobareu a les audicions que el Jazz Clàssic Quintet realitzarà en aquest Festival.

Pep Gol, trompeta; Pau Casares, clarinet i saxo tenor ; Gerard Nieto, piano; Josemi Moraleda, contrabaix; Pinyu Martí, bateria

www.lavelladixieland.com
oficina@lavelladixieland.com
(34)934249669


JAZZ CLÀSSIC QUINTET (CATALUNYA): ELS COLORS DEL JAZZ

colorsjazz.jpgLa formació que La Vella Dixieland ha orquestrat per presentar la seva música a les escoles és probablement una de les més exitoses que han passat per la secció dixie & escoles del Festival tarragoní. De fet, ells són els qui van empènyer la creació d’aquesta secció específica. Enguany presenten un nou espectacle, que explicarà un vessant prou desconegut del dixieland i del jazz. Aquesta va ser una música que en els seus orígens va tenir una clara dimensió de música ballable. Ho podrem comprovar en les audicions que el Jazz Clàssic Quintet realitzarà en aquest Festival.

Estrena absoluta i coproducció del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona i d’Imaginautes.

Intèrprets: Pep Gol - trompeta; Pau Casares - clarinet, saxo tenor; Gerard Nieto - piano, guitarra; Josemi Moraleda - contrabaix; Pinyu Martí - bateria; Ignasi Bullic - ballarí; Clara Llistusella - ballarina.

Dia 29, Metropol; Dia 30, Metropol.

Copresentat per Imaginautes

Contacte: Tel. (34) 934 249 669

oficina@lavelladixieland.com

www.lavelladixieland.com

Jazz Clàssic Vet

La Vella Dixieland compta amb aquesta formació adreçada als més menuts per tal d'apropar el jazz als petits, a partir de cinc anys. Cinc membres de La Vella Dixieland - Pep Gol, trompeta, veu i parlaments; Pau Casares, saxo tenor, clarinet i veu; Erwin Seerettun, banjo, guitarra i veu; Artur Regada, contrabaix i veu; i Aldo Munari, bateria i veu- ens ofereixen aquesta introducció al jazz.


Jazz Quintet

Jazz Quintet. Fotografies de Fernando Ustaran, Javier Mingueza, Jose Antonio Gutiérrez, José Manuel Horna i Joan Franco, sobre els Festivals de Jazz bascos de Getxo, Vitoria i Donostia. Una producció del Centro Cultural Montehermoso Kulturunea, de l'Ajuntament de Vitoria-Gasteiz (Euzkadi).

members.es.tripod.de/JoseHorna/JazzQuintet.html
jmhorna@euskalnet.net
Tel. 945 16 18 30

JAZZ TIMES (Catalunya)

Jazz-times.jpgUna història del jazz és un concert pedagògic per als públics infantils, un projecte cultural i educatiu. Davant d’un panorama musical ric i divers on el jazz és font d’inspiració per a moltes músiques, Una història del jazz ens proposa descobrir aquesta música de manera lúdica i original. Un viatge per les dècades principals de la història del jazz, fent un repàs dels noms o figures més importants. Es presenta el jazz com una música viva, amb identitat pròpia i en constant evolució. Es fa referència a les músiques directament associades al jazz, explicant els fenòmens de fusió al llarg de la seva història. Es tracta de fer més assequible el jazz, una música d’origen popular, que històricament ha estat considerada com una música de culte per a un públic reduït, característica que precisament el Festival de Dixieland de Tarragona contribueix a desmitificar. Les explicacions defineixen de manera il.lustrada i senzilla els elements característics del jazz : formes, pulsació, codis, improvització. Els intèrprets involucren el públic portant-lo a la participació: picant de mans, assumint la pulsació interna o senzillament repetint parts de la lletra d’alguns temes, l’oïda del públic al so peculiar del jazz, així com a la seva particular pulsació.

Eva Novoa: piano, presentadora
Benoît Poinsot: saxo alt
Pere Loewe: contrabaix
Ramon Pras: bateria i percussió

www.altermusica.com
musica@altermusica.com
934 500 578 / 654 216 362


Jive Aces (Regne Unit)

jive.jpgEls Asos del Jive, a camí entre el dixieland, el swing, rythm & blues, el rock & roll i el boogie woogie, són extraordinàriament vius i projecten un so contagiós i una energia esplèndidament creativa. Aquests número u de les bandes angleses de jive i swing van néixer el 1989 i des d'aleshores han publicat nou enregistraments. Amb una posada en escena espectacular han esdevingut un referent en nombrosos festivals i clubs d'arreu del món.

www.jiveaces.com
band@jiveaces.com
1342300075


Joan i Ben. Jorge (Tarragona, Catalunya)

La cafeteria-gelateria Pla de la Seu ofereix les nits de divendres i dissabte i les tardes dels diumenges sessions de música en viu. Els seus artistes s'afegeixen per segon any consecutiu al nostre festival jazzístic.

telf. 977 244324


JON SEIGER AND THE ALL-STARS (Estats Units)

Jon-Seiger.jpgJon Seiger rendeix un tribut permanent al mite de Louis Armstrong. Aquest jove trompetista, pianista, organista, cantant i director de cors nordamericà senzillament canta i toca com el gran Louis Armstrong. Seiger és un artista únic en molts aspectes. La passió que aboca en les seves actuacions es manifesta també en el seu magnetisme especial, que emociona i captura l’atenció dels públics de les més diverses edats, i fins i tot d’aquells que no són afeccionats al jazz. Ell i la seva banda han fet proselitisme cap a aquesta música. Alhora Seiger és un exemple de com la vocació i la voluntat poden superar qualsevol dificultat. Tot i que va quedar-se completament sord, va aconseguir reinsertar-se en la seva activitat com a músic professional gràcies a una implantació coclear i a una rehabilitació seguida durant anys amb esforç i treball. Tots els músics de la banda són veterans del món del jazz i han treballat amb artistes tan notables com Ella Fitzgerald, Peggy Lee, Billy Eckstine, Roy Eldridge, Joe Williams, Bob Haggart, Milt Hinton, Panama Francis o Johnny Ray. Estrena a l’Estat espanyol.

Jon Seiger, Trompeta i veu principal
Ray DeSio, trombó i veu
George Pierce , Saxo, Clarinete i veu
Bobby DiBaudo, piano
Lynn Eberhardt, baix i veu
Kristen Shiner, bateria i veu

www.jonseigerallstars.net
jseiger@rochester.rr.com
(585) 621-6372


Jorge

Aquest pianista fascina habitualment al públic del cafè Pla de la Seu de Tarragona. Una oferta tranquil·la per a un Festival amb gran participació ciutadana.


JOVE DIXIELAND BAND (PAÍS VALENCIÀ)

foto jdb 1.jpgLa Jove Dixieland Band és una agrupació musical que va néixer el 2004 a l’Alcora (País Valencià). Aquesta formació va sorgir de la unió d’un grup d’amics i del projecte pedagògic del professor i trompetista Jordi Albert. A hores d’ara, compta amb una antiguitat de dos anys i amb l’enregistrament d’un disc. La JDB és, a més d’un projecte educatiu, una agrupació jazzística de referència. El grup està format per músics molt joves, amb una mitjana d’edat de vint anys, i amb expectatives musicals molt fortes. El 2006 la JDB va presentar el seu treball en forma de disc, avalat per músics com Ramon Cardo, que mostra el seu peculiar estil de tocar dixieland, amb un so potent, pròxim i amb pinzellades mediterrànies. La JDB prepara el seu segon disc per al maig del 2007. La formació ha actuat a la Mostra de Jazz de Bétera el 2005 i el 2006, i a la I i II Mostra de Jazz Jove de Vila-real, així com en concerts benèfics per a Intermón Oxfam o les víctimes del tsunami del Sud-est Asiàtic.

Dia 29, Mercat Central/ Casa Canals/ Restaurant Quim i Quima; Dia 30, Mercat Central/ Rambla Nova/ Bar La Penya; Dia 31, davant El Candil/ local Colla Jove Xiquets de Tarragona/ Sala Trono.

Intèrprets: Jordi Albert - trompeta i direcció; Javier Negre i Carlos Díaz - trompetes; Núria Albella - clarinet; Juanfran Ballestero - saxo tenor; Víctor Colomer - trombó; Blai Garcia - tuba; Raquel Montforte - piano i flautí; Maria Lidon Gargallo - percussió; Carlos Medina - banjo.

Contacte: Tel. 651 627 447

info@jovedixieland.com

www.jovedixieland.com


Jubilee Jazz Orchestra (Catalunya)

Llargament esperada i recentment presentada al Teatre de l’Institut Nordamericà de Barcelona, aquesta formació aplega alguns dels millors professionals del jazz català. Dirigits pel veterà mestre sitgetà Josep Vadell, al piano, la Jubilee ens traslladarà amb pulcritud cap a les orquestres de l’era daurada del swing amb temes de Duke Ellington, Count Basie o Henry Mancini.

square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
05/05/2023

La Hip Hop Brass Collective amb els rapers Rodrigo Laviña i Cecé, protagonistes del segon cap de setmana Dixieland

Diumenge, el grup revelació femení Faneka presenta el seu segon àlbum a la Capsa de Música

Vegeu-ne més
square_img
26/04/2023

El 25è aniversari de l’Small River dona el tret de sortida aquest divendres al Dixieland

Diumenge, el Centre Cultural Antic Ajuntament acull la celebració del Dia Internacional del Jazz

Vegeu-ne més
square_img
03/04/2023

La 28a edició del Dixieland conquerirà Tarragona del 28 d'abril al 14 de maig

El 30 d’abril, els músics locals celebraran el Dia del Jazz al Centre Cultural Antic Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.