L

Festival Dixieland Tarragona

La Banda de la María (Sevilla, Andalusia)

L'antiga fàbrica de filats "La María" ha estat l'espai de maduració d'aquesta banda sevillana. Una extraordinària bodega de músics que presenta un repertori atrevit i fusionat, desplegat amb una escenificació divertida i trepidant que contagia uns irrefrenables desitjos de ballar i divertir-se.

telf. 954 987 836
bandadelamaria@eresmas.com


La Belle Image (França)

labell.jpgVan néixer el 1996 al voltant de la ciutat d'Orleans provenint de tendències i estils diferents: clàssica, varietats, jazz,… Han bastit un repertori festiu de fanfàrria inspirat en els aires tradicionals llatinoamericans sintetitzats amb el jazz. Per això, les seves cúmbies, morenades, diablades, fandangos, huapangos… seran un punt i apart dins el Festival. Els seus quatre enregistraments també avalen una trajectòria ascendent.

www.labelleimagefanfare.com
bellima@wanadoo.fr
06 80 00 81 92


La Big Band de Tarragona

Es tracta d'una formació amb l'etiqueta del jazz que es fa a la nostra ciutat, essent els seus padrins la Vella Dixieland i la cantant Michelle McCain. Els homes del director i trompetista Ramon Cuadrada ens ofereixen el swing dels anys trenta i quaranta de les grans orquestres americanes fetes des de Tarragona. A l'edició de l'any 1997 van actuar acompanyats de la cantant Carme Cuesta.


La Botzina (Catalunya)

labotzina.jpgAudicions musicals de caire didàctic en un doble format: el de grup de dixieland i el de big band, amb els intèrprets de la Big Band de Granollers i la direcció de Martí Ventura. D'una banda, ens aproparem als diferents estils del jazz, des dels orígens amb el gospel , el blues i el dixieland o jazz de Nova Orleans, passant pel swing i fins a les darreres tendències en jazz-rock i àcid-jazz. Per l'altra, ens aproparem a les diferents famílies i grups d'instruments de la big band, amb quinze músics en escena.

www.arrakis.es/~labotzina/nova/web5.html
dixie@imaginautes.net
977 22 99 30


LA CIE DU DIXIE BLUE BAND (França)

Mississipishowboat2.jpgLa Dixie Blue Band és una formació de jazz de Nova Orleans formada als anys setanta del segle XX i integrada per homes molt apassionats per la música de principis d’aquella dècada. El grup compta amb els instruments tradicionals de Louissiana. El seu repertori va des de Buddy Bulden i la seva Creole Jazz Band fins al gran Louis Armstrong, tot passant per Sidney Bechet. El seu espectacle actual permet reviure un dels vessants més característics de la música dixieland: la seva interpretació als vaixells de vapor que navegaven pel riu Mississippi. El vaixell que presenten és una rèplica fidedigna dels originals. Medeix 12,5 metres de longitud i ha viatjat a una quarantena de ciutats, entre elles Dunkerque, Jersey, Niça i Granville. Estrena a l’Estat espanyol.

Alain Pasquier, trompeta; Gilbert Chalmel, clarinet i saxo soprano; Michel Blanchard, trombó; Laurence Richard, baix; Alaix Esseau, soubassphone; Patrick Chenais, bateria i washboard.

www.dixieblueband.com

michel.blanchard8@wanadoo.fr

0687825405


La Clamores Dixieland Band

Integrada per sis grans músics de reconegut prestigi en l'àmbit nacional i internacional, aquesta formació de Madrid dirigida per Juan Muro ha participat en els festivals de Vitòria, Donostia, Madrid i l'any 1995 a Tarragona. Abarquen des del treball a la televisió fins al jazz més autèntic.


La Dixie Factoria

Aquesta formació ofereix un espectacle capaç de satisfer als melòmens del jazz tradicional i a aquells que busquen la diversió a través de melodies trepidants. Un carismàtic dinamisme i gran poder de comunicació abasten des dels temes més elegants als més populars i divertits. Aquestes característiques els ha situat entre les formacions més contractades dins d'aquest estil musical, la prova és que han participat en quatre de les cinc edicions del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, els anys 1994, 1995, 1996 i 1998; i el 1999 intervé amb Josep M Rosselló


La Lippa Jazz Band (Torino, Itàlia)

Aquesta formació va ser fundada el 1989 i la seva nòmina d'actuacions és molt important tant a la mateixa Itàlia com fora. Han enregistrat dos cd's i el seu trompetista, Andrea Vitali, és entre els millors músics del jazz italià.

www.cdj.it
paolo.volante@fiatgsa.com
Tel. 39 335 7363340 - 39 011 6851542


La locomotora negra

locomot.jpgSens dubte un dels grans monstres del jazz català. Foren els nostres convidats d'excepció al Festival Internacional de Dixieland de Tarragona l'any 1995 des d'un llunyà ball de les Festes de Santa Tecla.

La Moby Dixie (Catalunya)

Aquesta és la proposta musical d’un grup de joves estudiants de música del Vallès que rutlla des de març del 2001. Vuit intèrprets que viatgen pels estàndards del jazz més clàssic.


La vella Dixieland

velladix.jpgEl seriós i polit treball sobre el jazz més clàssic els ha portat a aprofundir en diferents estils dins d'aquest gènere, fent les seves pròpies versions i buscant en cada tema la sonoritat tan apreciada a la nostra ciutat. És la banda amb més solera del nostre país i han obtingut el primer Premi al millor disc de l'any 1987, atorgat pel Ministeri de Cultura i el Premi Nacional de Música al millor intèrpret de jazz l'any 1991, atorgat per la Generalitat de Catalunya. Optimisme contagiós i ritme trepidant que permeten situar el jazz català en l'escena europea. Han participat diverses vegades en el Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, en els anys 1994, 1998, 1999 i aquest darrer any va actuar amb la Txell Sust i Josep M Farràs.


LA VELLA DIXIELAND (Catalunya)

VellaDixieland1.jpgDesprés de celebrar el seu 25è aniversari durant el 2005, La Vella Dixieland torna a Tarragona per protagonitzar el concert inaugural del Festival. Aquesta vegada ho fan acompanyats de dos convidats de primera línia: Marian Barahona, que aportarà la seva extraordinària veu, i Josep M. Farràs, amb la seva increïble trompeta. Sens dubte la millor companyia per a La Vella i per al públic! Un concert ple de complicitat, de jazz, de swing, de blues, de gospel... de música!

Pep Gol:trompeta; Pau Casares: clarinet i saxo tenor; Xavi Manau: trombó; Benoit Poinsot: saxo alt; Gerard Nieto: piano; Josemi Moraleda, contrabaix; Pinyu Martí: bateria

www.lavelladixieland.com
oficina@lavelladixieland.com
(34)934249669


LEROY JONES (Estats Units)

Leroy-Jones.jpgEls crítics l’han etiquetat com el nét de l’irrepetible Louis Armstrong, malgrat que no té la seva veu trencada ni la seva trompeta tampoc no sembla partir-se en cada nota, com feia ‘Satchmo’. Leroy Jones té el seu estil propi, apte per a tots els públics. Ofereix, d’una banda, qualitat i exquisitat gràcies a la tècnica que ha après des que als deu anys va començar a tocar la trompeta, i per altra, la passió que aconsegueix imprimir a les versions difícilment superables del jazz més pur de Nova Orleans. Ha mamat el jazz tradicional perquè va néixer al bell mig de Nova Orleans, va créixer tocant en les brass bands juvenils, en esglésies i enterraments, és un assidu a clubs com el Preservation Hall o el Donna’s i a la festa del barri Francès. Potser el seu paper secundari com a acompanyant habitual de les gires i discos de Harry Connick Jr., li ha restat prestigi com a solista i líder, però sembla que ara ha arribat la seva hora, com bé proven les extenses gires que realitza. Cada tema que interpreta té la seva pròpia atmosfera: densa quan és necessària, fins i tot bruta; o dolça i embolcallant, quan cal. Els canvis de registre són realment difícils i ell ho aconsegueix a la perfecció. No s’ha ancorat en el Mississippi, sinó que ha donat un aire ben fresc als clàssics: tot un reinventor de la tradició musical. Veure’l gratuïtament en el Festival de Dixieland de Tarragona és tot un luxe. Estrena absoluta i coproducció de La Vella Dixieland, el Festival de Jazz de Terrassa i el Festival de Dixieland de Tarragona.

www.lavelladixieland.com
oficina@lavelladixieland.com
(34)934249669


Les Enjoliveurs. Fanfare Céleste (França)

enjoliveurs.jpgSo metàl·lic i contundent amb el saxo, les trompetes i els trombons, ritme frenètic amb l’helicón, el bombo, la caixa i el banjo, i coreografies contagioses, que fan despertar la passió als carrers de les poblacions que visiten. Bon humor i un megàfon per cantar i comunicar-se amb els espectadors.


LLIBERT FORTUNY ELÈCTRIC QUINTET (Catalunya)

Llibert Fortuny Elèctric Quintet neix al mes de juliol de 2003 amb una clara inquietud: desenvolupar les possibilitats dels efectes sonors i els seus colors adaptant-les al llenguatge del jazz. Llibert Fortuny destaca com a saxofonista alhora que investiga amb pedals per trobar noves sonoritats en l’instrument. El repertori del grup és sempre diferent a cada concert i depèn de les sensacions que el mateix Llibert va tenint mentre toca. Els temes són majoritàriament originals del grup, i pertanyen a les seves dues entregues discogràfiques, Un circ sense lleons i Revolts. Sobre ells juguen amb la variació rítmica, els efectes de so, i, com no, amb la improvisació.

David González baix; Dani Domínguez bateria; David Soler guitarra; Quim Puigtió so i efectes; Llibert Fortuny saxo alt

Presentat per Fundació Caixa Tarragona.

foterino@caixatarragona.es
977 03 44 57
653 652 272


LOS KROKODILLOS (Austràlia/Catalunya/Japó/Rússia)

krokodillos.jpgBanda de músics internacionals a Barcelona, que toquen l’energètica música del jazz de New Orleans dels anys 20 del segle passat, amb el seu propi estil de swing. Los Krokodillos són entreteniment i generen un ambient molt agradable entre els espectadors. Quan la gent els escolta, s’atura i en gaudeix, mentre tothom comença a ballar i cantar. Independentment de l’ edat, tothom s’apunta a la seva música positiva i contagiosa. La banda es va formar inicialment a Sant Petersburg, Rússia, el 1988. Des d’aleshores, encapçalats pel seu cantant i banjista, Mikha Violin –no us perdeu la seva veu peculiar-, s’han nodrit dels enregistraments dels grans del dixieland, com King Oliver, Louis Armstrong i Jelly Roll Morton, pioners que, usant la seva herència musical heterogènia, van forjar un nou gènere alhora innovador i emocionant. Probablement es tracti de la banda que més cds ha venut en els carrers de Barcelona. El seu darrer treball és A few monedas, i ens recorda l’hàbitat diari en què el grup s’ha forjat i ha agafat experiència. Han actuat recentment en el “Festival Internacional de Jazz de Albacete.

Mikha Violin, banjo i veu
Sophia MacRae, clarinet i veu
Glenn Jacobi, trombó i veu
Chiaki Mawatari, tuba i veu
Marti Elias, bateria, washboard i veu

www.krokodillos.com
info@krokodillos.com
(+34) 625 97 87 67


Lucky Guri i Mònica Green (Catalunya-Estats Units)

lcy_andmonica.jpgDos cares ben conegudes en el món de la música jazz sumen esforços per presentar-nos aquest espectacle. El treball que ens ofereixen és una mostra dels millors estàndards nord-americans, barrejant-hi d'altres temes en els quals estampen el seu personal estil per crear autèntica música new orleans. Mònica Green, cantant nord-americana establerta a Catalunya, ha estat membre de The Supremes.

www.vipmusicsl.com/lucky-monica-cat.htm
vipmusic@retemail.es
Tel. 93 798 64 66

square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
05/05/2023

La Hip Hop Brass Collective amb els rapers Rodrigo Laviña i Cecé, protagonistes del segon cap de setmana Dixieland

Diumenge, el grup revelació femení Faneka presenta el seu segon àlbum a la Capsa de Música

Vegeu-ne més
square_img
26/04/2023

El 25è aniversari de l’Small River dona el tret de sortida aquest divendres al Dixieland

Diumenge, el Centre Cultural Antic Ajuntament acull la celebració del Dia Internacional del Jazz

Vegeu-ne més
square_img
03/04/2023

La 28a edició del Dixieland conquerirà Tarragona del 28 d'abril al 14 de maig

El 30 d’abril, els músics locals celebraran el Dia del Jazz al Centre Cultural Antic Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.