M

Festival Dixieland Tarragona

Madrileña Jazz Band

Fundada l'any 1991, aquesta formació de Madrid s'ha enriquit amb l'experiència del jazz clàssic dels seus músics internacionals, oferint-nos el singular so i encant del jazz dels anys vint i trenta. Van participar en la primera edició del Festival Dixieland de l'any 1994.


Marcel Casellas Grup (Catalunya)

marcel.jpgTot i que el Marcel Casellas és músic molt vinculat al folc, darrerament ha obert nous camins com la seva participació a Mesclat ;potser amb estètica més moderna- o aquest divertiment que va estrenar el darrer estiu. Una singular barreja dels estàndards del dixieland amb la improvisació del garrotin i de la jota, varietats musicals autòctones. Potser per allò que el dixieland va néixer entre les classes més populars de Nova Orleans, les músiques dels gitanos lleidatans i les jotes ebrenques es fusionen amb el jazz més tradicional.

TEL. 93 372 22 18
TEL. 677 266 587


MILANO HOT JAZZ ORCHESTRA (Itàlia)

MilanoHotJazz.jpgLa banda italiana Milano Hot Jazz Orchestra va néixer el 1977 amb la voluntat de recrear el so de les formacions dels anys vint del segle XX, per la qual cosa molts dels arranjaments són els de l’època pertanyents a orquestres com la de Fletcher Henderson, Duke Ellington’s Washingtonians, McKinney’s Cotton Pickers, Clarence Williams, King Oliver o J.R. Morton. La Milano ha actuat a Alemanya, Anglaterra, Suïssa, França i els Estats Units. Estrena a l’Estat espanyol.

Paolo Gaiotti, corneta, veu i washboard; Claudio Perelli, saxo alt i soprano, clarinet; Alberto Schinelli, saxo tenor i clarinet; Tenor Sax, Clarinetto; Carlo Marchesi, pianoforte; Nanna Freddi, banjo; Pep Inzaghi, sousaphone; Achille Legnazzi, bateria; Davide Cornaggia, trombó i saxo tenor.

www.milanohotjazzorchestra.com
antoniogiuse@libero.it
+39 0382 586197


MILLENNIUM BUGS’ ORCHESTRA (ITÀLIA): UN TRIBUT A FRANK SINATRA.

El desembre de 2005 Francis Albert Sinatra hauria complert 90 anys. Aquesta formidable i sòlida big band italiana, procedent de Florència i fundada el 1998, amb un important bagatge en directe i amb uns acuradíssims enregistraments, emularà les orquestres nordamericanes en què Frank Sinatra va ser vocalista, com la Tommy Dorsey's Swing Orchestra o la Harry James Orchestra. Un tribut a l’era del swing a partir de la qual Sinatra va esdevenir un dels cantants més importants de tots els temps, fet que li va permetre editar una setantena de treballs discogràfics. Direcció: Mirko Guerrini. Estrena a l’Estat espanyol.

Direcció i arranjaments: Mirko Guerrini
Saxos: Antonio Laraia; Duccio Bertini; Stefano Bartolini; Gabriele Drovandi; Fabrizio Pintucci.
Trombons: Rodolfo Sarli; Andrea Rinaldi.
Trompetes: Vladimiro Martini; Alessandro Drovandi; Pino Sorrentino.
Guitarra: Riccardo Dell’occhio.
Piano: Leonardo Volo.
Baix: Filippo Pedol.
Bateria: Guido Bergamaschi.
Cantants: Ilaria Crociani; Lorenzo Bigagli.

www.mirkoguerrini.com
dcbertini@usa.net
+39 0552049213


Miquel Àngel Marín, clarinet / Carles Robert, piano i composició

Miquel-Angel-Marin.jpgQuan Count Basie era un adolescent ja acompanyava al piano les pel•lícules mudes a Red Bank, el seu poble natal a Nova Jersey. Ara música i cinema s’uneixen novament en una vetllada cinematogràfica tal i com les que vivien les nostres àvies i avis. La música, creada especialment per a aquesta ocasió, segueix el discurs dramàtic d’aquesta pel•lícula genial –Llums de la ciutat (1931)- i s’articula amb els gestos i les expressions dels personatges, fent que parlin amb els sons del piano i del clarinet. Precisament amb aquesta pel•lícula Chaplin va desafiar l’arribada del so preenregistrat al cinema i de fet avui és considerada com un clàssic dins el món del mim.

www.bang-music.com
Tel. 977 21 95 48 - 696 09 98 84


MR. DIXIE

mrdixie.jpgLa mateixa té les seves arrels en el Trio "Mr Dixie Bop", que van iniciar el seu camí el mes de Juliol de 1998, en aquest llavors estava formada pel trompetista argentí Guillermo Lancelotti, el guitarrista gallec Manu Gómez i el baixista argentí Quique Alvarado.

En l'actualitat la banda està formada per Guillermo Lancelotti (trompeta), Victor Sánchez Millas (clarinet) Manu Gómez (guitarra),Agustín Rial (tuba) i Sam Pérez (bateria). En resum: sentir, escoltar, sentir cada un dels sons d'aquesta Banda Dixieland, ja sigui en grup o els sols individuals, ens transporta a certs llocs com l'Honky Tonk del vell Chicago o altres clubs de New Orleands.Entre els temes que interpreten, es poden escuchar:RataPaseandera - Royal Gardens Blues - Blues del sostre de llauna - Margie Georgia Brown - Després d'haver-se'n anat - Vaig trobar una nova nena - The Sheik of Araby - En el gran ball de Jazz. Y ... molts altres més.

MÚSICS:

.GUILLERMO LANCELOTTI .................Trompeta
.VICTOR SÁNCHEZ ................Clarinete, Saxo Tenor
.DIEGO RODRIGUEZ...............................Trombó
.EDUARDO CUYAS...................................Guitarra
.AGUSTÍN RIAL .........................................Tuba
.PIPO GARCIA.............................................Bateria

CONTACTE:

www.mrdixie.es

manager@produccionesmrdixie.es

square_img
11/05/2023

Carlos Sarduy i el Picnic Dixie protagonitzen l’últim cap de setmana del Dixieland

La Rambla Music Big Band i la Jove TGN Big Band & Sheila Trujillo seran els encarregats de posar punt i final al 28 Festival de Jazz de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
05/05/2023

La Hip Hop Brass Collective amb els rapers Rodrigo Laviña i Cecé, protagonistes del segon cap de setmana Dixieland

Diumenge, el grup revelació femení Faneka presenta el seu segon àlbum a la Capsa de Música

Vegeu-ne més
square_img
26/04/2023

El 25è aniversari de l’Small River dona el tret de sortida aquest divendres al Dixieland

Diumenge, el Centre Cultural Antic Ajuntament acull la celebració del Dia Internacional del Jazz

Vegeu-ne més
square_img
03/04/2023

La 28a edició del Dixieland conquerirà Tarragona del 28 d'abril al 14 de maig

El 30 d’abril, els músics locals celebraran el Dia del Jazz al Centre Cultural Antic Ajuntament

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.