Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2020 L'Ajuntament proposarà el nom de Pepita Ferrer per a la Biblioteca de Torreforta en el Ple de divendres

L'Ajuntament proposarà el nom de Pepita Ferrer per a la Biblioteca de Torreforta en el Ple de divendres

L'Ajuntament proposarà el nom de Pepita Ferrer per a la Biblioteca de Torreforta en el Ple de divendres

Els consellers i conselleres també debatran la proposta d'atorgar la medalla de la ciutat al Gremi de Pagesos
L'Ajuntament proposarà el nom de Pepita Ferrer per a la Biblioteca de Torreforta en el Ple de divendres El Saló de Plens, al Palau Municipal. Foto: Isaias Mena.
31/03/2020

L'Ajuntament de Tarragona portarà al Consell Plenari de divendres, 3 d’abril, la proposta d’anomenar Biblioteca Pepita Ferrer la biblioteca ubicada al Centre Cívic de Torreforta, petició que va ser feta per un grup de ciutadanes i ciutadans que recorden el seu important llegat per al barri, la ciutat i el país. Així es va acordar en la darrera Comissió del Nomenclàtor.

Pepita Ferrer Lucas va néixer a Barcelona el maig de 1938 i va morir a Torreforta el gener de 1993. Es va instal·lar al barri tarragoní als anys 60 i junt amb el seu marit hi va muntar una rellotgeria. Va ser una destacada escaquista, fins al punt que va arribar a ser vuit vegades campiona d’Espanya. També va ser la primera dona espanyola que va assolir la categoria de mestra internacional d’escacs i creà una escola, a més de promocionar els escacs a diverses escoles tant de Tarragona com de Reus. També va ser una gran impulsora de la cultura general i una activista del barri que va estimar tant.

D’altra banda, divendres també es portarà al Ple la proposta d’atorgar la medalla de la ciutat al Gremi de Pagesos. Una proposta presentada amb motiu del compliment dels 700 anys d’història d’aquesta entitat i per la seva important trajectòria com a ens cultural de la ciutat.

I finalment també es vol proposar que l’Ajuntament presenti la candidatura del Museu Bíblic Tarraconense a la sisena convocatòria de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès. Segons la proposta de l’Ajuntament, el Museu Bíblic compleix tots els requeriments que es demanen, com que complementa la programació cultural de la ciutat, té un impacte social i cultural rellevant, dota de contingut cultural la ciutat i fomenta la convivència entre les persones a través de la cultura.

Segells de reconeixement d'administració oberta