Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2022 El projecte Lliga el conte i passa'l ha esdevingut un èxit durant el curs 2021/22

El projecte Lliga el conte i passa'l ha esdevingut un èxit durant el curs 2021/22

El projecte Lliga el conte i passa'l ha esdevingut un èxit durant el curs 2021/22

La iniciativa, iniciada l'any 2010 ha comptat el darrer curs amb la participació de 2.072 alumnes repartits en un total de 87 visites escolars
27/07/2022

El projecte Lliga el conte i passa'l, impulsat per Pla Educatiu d'Entorn de Tarragona (PEE) en col·laboració amb la Biblioteca Pepita Ferrer, va dirigit a tots els professionals de l'àmbit socioeducatiu dels barris de ponent que treballen amb alumnat de llars d'infants i escoles fins al segon curs de Primària, així com amb alumnat amb diversitat funcional de les fundacions Onada i Estela.

Aquesta iniciativa sorgeix dels mateixos mestres, que valoren la importància en el seu alumnat d'escoltar històries orals adaptades a les seves edats. Amb l'objectiu de fomentar l'hàbit lector i el plaer per la lectura des d'edats molt primerenques, i amb la intenció de dur a terme un projecte comunitari que sigui una ajuda a la funció docent, tothom treballa un mateix conte des de diferents disciplines artístiques. L'equip de professionals de la Biblioteca i del PEE són responsables d'escollir el conte amb el qual obsequien a totes les escoles participants en el projecte. En aquesta edició, Lliga el conte i passa'l ha treballat el llibre Un cor molt gran de l'autor Joan Turú.

La interrelació entre els diferents centres educatius, el fet de compartir el mateix conte a la biblioteca, un espai en comú fora de les aules, i la representació teatralitzada d'un professional de la narració oral, l'Agus Farré, confereixen al projecte d'un valor afegit molt especial.

Ara només queda esperar a l'octubre per començar de nou amb el Lliga el conte i passa'l!

Segells de reconeixement d'administració oberta