Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2023 El 45è Premi el Balcó reconeix la tasca de Montserrat Recasens al capdavant del servei de Biblioteques Municipals

El 45è Premi el Balcó reconeix la tasca de Montserrat Recasens al capdavant del servei de Biblioteques Municipals

El 45è Premi el Balcó reconeix la tasca de Montserrat Recasens al capdavant del servei de Biblioteques Municipals

L'homenatjada assegura que el guardó "visualitzarà els barris de Ponent i les biblioteques en pro de la cultura catalana"
 El 45è Premi el Balcó reconeix la tasca de Montserrat Recasens al capdavant del servei de Biblioteques Municipals Foto: Tjerk van der Meulen.
07/06/2023

L’alcalde de Tarragona en funcions, Pau Ricomà, acompanyat del president d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Zacarías Henar, han lliurat aquesta tarda el 45è Premi El Balcó Tarragoní de l’Any, corresponent a l’edició 2022, que ha recaigut en Montserrat Recasens, cap del Servei de les Biblioteques Municipals de Tarragona. 

El jurat va decidir que el 45è guardó reconegués la tasca de Recasens al capdavant de la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer de Torreforta, el foment de la cohesió social als barris de Ponent, la seva gestió dels serveis públics orientada cap a la igualtat d’oportunitats, l’impuls a l’accés a la cultura i la llengua catalana en sectors socials de gran diversitat i pel compromís amb un model de ciutat digna, humana i sostenible. 

Ricomà ha felicitat la homenatjada i l'ha felicitat per la seva gran tasca "tot generant complicitats amb moltes entitats, impulsant tanta activitat i tot defentsant la llengua en primera linia". Per la seva banda, Montserrat Recasens ha rebut emocionada el guardó de mans de l'alcalde en funcions i ha expressat que "aquest premi visualitzarà els barris de Ponent i les biblioteques en pro de la cultura catalana".

El lliurament del Premi ha tingut lloc als Jardins del Teatre Metropol. L’acte estava previst inicialment pel passat 21 de setembre de 2022 però es va haver d’ajornar per motius de salut de la guardonada.

El Premi el Balcó, que atorga anualment Òmnium Cultural del Tarragonès, té l’objectiu de reconèixer la tasca d’una persona o entitat del Tarragonès que s’hagi distingit pel servei i la projecció de país en l’activitat social, cultural, científica, esportiva, política, etc. Aquest guardó honorífic és un dels projectes històrics de l’entitat i es concedeix des de l’any 1978. 

Segells de reconeixement d'administració oberta