Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2023 L'Ajuntament de Tarragona adjudica la redacció del projecte de la Biblioteca de Torreforta

L'Ajuntament de Tarragona adjudica la redacció del projecte de la Biblioteca de Torreforta

L'Ajuntament de Tarragona adjudica la redacció del projecte de la Biblioteca de Torreforta

L'empresa San Juan Arquitectura ha de presentar el projecte en un termini de quatre mesos
 L'Ajuntament de Tarragona adjudica la redacció del projecte de la Biblioteca de Torreforta Imatge d'arxiu del Mercat de Torreforta, on s'ubicarà la nova biblioteca. Foto: David Oliete
03/01/2023

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat la redacció del projecte bàsic i d'execució del projecte d'ampliació i reforma de la nova Biblioteca de Torreforta a l'empresa San Juan Arquitectura SL per un import de 37.824,59 € amb l'IVA inclòs. L'empresa ha de tenir enllestit el projecte d'aquesta nova biblioteca pública, que duu el nom de Pepita Ferrer, en un termini de quatre mesos.

La consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha manifestat que aquesta adjudicació "és una molt bona notícia, un pas molt important per fer realitat aquest projecte de ciutat i donar resposta a una reclamació històrica del veïnat de Torreforta i de la resta de barris de Ponent". Solé ha apuntat que aquesta actuació s'engloba en el conjunt d'accions que s'estan portant a terme "amb l'objectiu de projectar un nou mapa d'equipaments culturals i d'anar revertint el dèficit de biblioteques que pateix la ciutat des de fa massa anys".

La nova biblioteca s'ubicarà en un espai que actualment està en desús al Mercat de Torreforta, situat al costat del Centre Cívic del barri. De fet, tenint en compte la nova visió d'obertura a la ciutat que es vol donar, el projecte ha de preveure la creació d'un accés-vestíbul que permeti la fluida comunicació amb el Centre Cívic de Torreforta, així com un accés independent directament des del carrer.

Aquesta nova ubicació permetrà que la nova Biblioteca Pepita Ferrer disposi de 1.300 metres quadrats i compti amb cinc espais diferenciats. Un cop redactat el projecte, es traurà a licitació l'execució de les obres, les quals tenen un cost aproximat d'1,8 milions d'euros.

A banda del projecte bàsic i executiu, l'empresa adjudicatària també ha de redactar l'estudi de seguretat i salut, la certificació d'eficiència energètica del projecte, la documentació tècnica en matèria d'incendis, el projecte de condicionament acústic, les visualitzacions de l'actuació i l'estudi del mobiliari.

Consulteu els detalls de l'adjudicació al Perfil de Contractant de l'Ajuntament de Tarragona.

Segells de reconeixement d'administració oberta