Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2023 Més de 500 alumnes de llars d'infants i escoles de Ponent participen en l'activitat de foment a la lectura "Lliga el conte i passa'l"

Més de 500 alumnes de llars d'infants i escoles de Ponent participen en l'activitat de foment a la lectura "Lliga el conte i passa'l"

Més de 500 alumnes de llars d'infants i escoles de Ponent participen en l'activitat de foment a la lectura "Lliga el conte i passa'l"

Aquesta setmana se celebra la cloenda del treball fet durant tot el curs en el marc d’aquest projecte impulsat per la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer i el Pla Educatiu d’Entorn
25/05/2023

Avui, dijous 25 de maig, i demà divendres es durà a terme la cloenda del treball fet durant tot el curs escolar en el marc de l’activitat de foment de la lectura 'Lliga el conte i passa’l', un projecte impulsat per la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer i el Pla Educatiu d’Entorn en el qual hi ha participat més de 500 alumnes de llars d’infants i d’educació infantil d’escoles dels barris de Ponent. L’activitat consisteix a treballar un conte escollit per la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer, el qual es llegeix i el seu missatge es treballa mitjançant diferents disciplines artístiques.   

El llibre que s’ha treballat durant aquest curs escolar ha estat L’ovelleta que va venir a sopar, escrit per Steve Samallman i il·lustrat per Joelle Dreidemy. És un conte sobre les emocions que parla sobre valors com l’amistat, la solidaritat, la tendresa i l’empatia. Al llarg del curs s'han ofert dues sessions setmanals en les quals un conta contes ha explicat el conte escollit a les escoles i llars d’infants participants. Aquestes sessions han tingut lloc a la sala infantil de la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer, un espai que s'ha decorat amb diversos elements referents al conte d'aquest curs.  

Un cop finalitzades totes les activitats en el marc d'aquest projecte, avui i demà els alumnes celebren la cloenda amb un acte ple de contes i música. L’acte de cloenda d’avui s’ha celebrat al Centre Cívic de Torreforta i demà, si no plou, es durà a terme a la Biblioteca Municipal Pepita Ferrer.  

Pla Educatiu d’Entorn    

El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, mitjançant l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El pla té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i el treball en xarxa dels diferents agents educatius de la comunitat.   

Segells de reconeixement d'administració oberta