Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2023 Més de 500 alumnes participaran en la diada de Sant Jordi a Ponent amb un programa ple d'activitats lúdiques i educatives

Més de 500 alumnes participaran en la diada de Sant Jordi a Ponent amb un programa ple d'activitats lúdiques i educatives

Més de 500 alumnes participaran en la diada de Sant Jordi a Ponent amb un programa ple d'activitats lúdiques i educatives

Un dels esdeveniments destacats és el VII Certamen Literari Olga Xirinacs
20/04/2023

Sota el lema "Per un Ponent més potent, impliquem-nos!", el pròxim dilluns 24 d’abril la diada de Sant Jordi continuarà a Ponent mitjançant una iniciativa emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que oferirà nombroses activitats festives i culturals amb la participació de més de 500 alumnes d’un total d’onze escoles i instituts dels barris d’aquesta àrea de la ciutat de Tarragona.   

Les activitats es duran a terme entre els dies 24 i 28 d’abril al Centre Cívic de Torreforta. Començaran, el dia 24 d’abril, amb una marató de contes a càrrec de l'alumnat del Cicle Formatiu d'Educació Infantil de l'Institut Vidal i Barraquer; i una cantata de la mà del grup de Música i Entorn. L’endemà, el dimarts 25 d’abril, després de l’activitat de cloenda del projecte de Lectura i Entorn, tindrà lloc un dels esdeveniments més esperats: el lliurament de premis del VII Certamen Literari Olga Xirinacs. El mateix dimarts a la tarda tindrà lloc el Matemàgia, un espectacle familiar de màgia educativa a càrrec del Mag Stigman.  

El dimecres 26 d’abril s’oferirà un espectacle familiar de màgia educativa titulat Reciclatge Màgic i, finalment, els dies 27 i 28 d’abril arribaran els tallers culturals, que s’adreçaran a l’alumnat de tercer i quart curs de primària dels centres educatius de Ponent i aniran a càrrec dels estudiants dels Cicles Formatius d'Animació Sociocultural i Turística; i Integració Social de l'Institut Vidal i Barraquer. 

Totes aquestes activitats de la Diada de Sant Jordi a Ponent estan organitzades, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn, per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), la Biblioteca Pepita Ferrer i els Equips de Llengua, Interculturalitat i Cohesió Social de la Generalitat de Catalunya; i compten amb la implicació i participació de les escoles Ponent, Campclar, Bonvavista, Riuclar, La Floresta, Torreforta i Els Àngels; dels col·legis La Salle Torreforta i Joan XXIII; i dels instituts Campclar, Torreforta, Collblanc i l’institut-escola Mediterrani.  

El Pla Educatiu d’Entorn és una iniciativa de cooperació educativa entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per coordinar i dinamitzar l’acció educativa en els diferents àmbits de la vida dels infants i joves. El pla té com a objectiu aconseguir l’èxit educatiu de l’alumnat i contribuir a la cohesió social mitjançant l'equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència, l’ús de la llengua catalana i el treball en xarxa dels diferents agents educatius de la comunitat.   

Segells de reconeixement d'administració oberta