Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2024 La Biblioteca Pepita Ferrer participa a les 17es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació

La Biblioteca Pepita Ferrer participa a les 17es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació

La Biblioteca Pepita Ferrer participa a les 17es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació

La biblioteca de Torreforta ha presentat el projecte Lectura en Moviment - Connectant Joves amb la Cultura
05/06/2024

“Any 2049. Ens crèiem indispensables, insubstituïbles i necessaris, compartíem experiències i reflexions a les xarxes socials per mostrar-nos a tothom (…) Massa tard.”

Aquest va ser el plantejament inicial de les 17es Jornades Catalanes d'Informació i Documentació que es van dur a terme a Barcelona, els dies 23 i 24 de maig de 2024 i on la Biblioteca Pepita Ferrer va ser una de les poques biblioteques públiques de Catalunya i l’única del Camp de Tarragona seleccionada per presentar el seu projecte: Lectura en Moviment - Connectant Joves amb la Cultura.

La proposta de la Biblioteca Pepita Ferrer es va presentar a la Sala Noble del Centre Cívic Convent de Sant Agustí, on també es va exposar una proposta sobre les biblioteques de Califòrnia. L'experiència va tenir una molt bona acollida, permetent a la Biblioteca Pepita Ferrer destacar el Club de Lectura en Moviment com a solució per combatre la distopia, evitar el pensament únic i educar en el pensament crític. Aquest projecte facilita l'accés a la cultura als joves, que són la base d'una societat més justa i igualitària.

esperit crític i accés a la cultura entre el jovent

El Club de Lectura en Moviment és un espai dinàmic on joves apassionats per la literatura es reuneixen per explorar nous mons. No només comparteixen lectures, sinó que també participen en diverses activitats culturals que enriqueixen les seves experiències. Les activitats inclouen club de lectura setmanal, sortides culturals i xerrades i tallers que tenen lloc a diferents parts de la ciutat de Tarragona. L'objectiu és trencar la barrera geogràfica i cultural entre els barris de Ponent i el Centre, potenciant la implicació dels i les joves en el teixit comunitari de Tarragona.

Aquest projecte, que a part de ser presentat a les jornades serà publicat a les actes del Congrés, és una aposta ferma per fomentar el pensament crític i l'accés a la cultura entre el jovent, assegurant que tinguin veu pròpia i capacitats per afrontar possibles distopies futures.

Segells de reconeixement d'administració oberta