Esteu aquí: Inici Cultura Servei Municipal de Biblioteques Notícies 2024 L'Espai Caïssa arriba a la Biblioteca Pepita Ferrer

L'Espai Caïssa arriba a la Biblioteca Pepita Ferrer

L'Espai Caïssa arriba a la Biblioteca Pepita Ferrer

Durant els mesos de maig i juny, els i les joves dels barris de Ponent han provat un nou espai jove a la Biblioteca.
10/07/2024

El dia 6 de maig, la Biblioteca Pepita Ferrer va estrenar un nou espai jove per donar solució a la manca d'espai. Darrerament, nombrosos grups de joves d'edats compreses entre 12 i 16 anys venien a la biblioteca motivats pel professorat dels instituts de la zona a realitzar treballs en grup. A causa de la limitació de l'espai i a l'aforament limitat, la biblioteca es trobava amb la necessitat de crear un nou espai per als i les joves i així evitar els conflictes que sorgeixen entre usuaris que volen i necessiten concentració i aquest perfil d'usuaris.

Per a joves d'entre 12 i 18 anys

Dins de l'eix d'impulsar el valor de la biblioteca com a funció cohesionadora, formativa, inclusiva i educadora de la societat i amb l'objectiu de promoure els serveis de proximitat al ciutadà, tant físics com virtuals, per tal de garantir la seva autonomia i formació es proposa l'Espai Caïssa, un espai d'extensió bibliotecària que pretén ser autogestionat per joves d'entre 12 i 18 anys. El seu objectiu principal és crear un lloc de trobada, aprenentatge i creativitat on els i les joves puguin tenir el seu propi espai on reunir-se i fer treballs en grup. L'Espai Caïssa està situat al pati de la sala infantil de la biblioteca.

Prova pilot

Creiem que aquesta prova pilot ha tingut un impacte positiu en el jovent, ja que els ha permès tenir un espai propi on sentir-se còmodes per poder fer deures, treballs en grup amb una normativa més permissiva, desenvolupar les seves habilitats i potencialitats, augmentar la seva autoestima i confiança, afavorir la seva participació social i ciutadana, prevenir la discriminació i la marginació social i crear una xarxa de suport entre joves.

Així doncs, l'Espai Caïssa és un projecte innovador que pot convertir-se en un espai d'extensió cultural de la biblioteca per pal·liar la manca d'espai actual i formar els nostres joves en l'autogestió de cara al futur equipament. Un espai on puguin aprendre, crear, divertir-se i construir el seu futur.

Segells de reconeixement d'administració oberta