Esteu aquí: Inici Cultura Festes i cultura popular Reis i Home dels Nassos

Magatzem Reial i Cavalcada de Reis

Reis a Tarragona

El Magatzem Reial

El Consell Municipal de la Cavalcada de Reis i l’Home dels Nassos, amb l'acord del Port de Tarragona, cedeixen als patges de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient el refugi número 1 del moll de Costa per a ús de Magatzem Reial, un espai on els patges organitzen tots els regals per poder-los repartir a temps.

El Magatzem Reial està obert del 27 al 30 de desembre i disposa d’un servei de visites guiades a càrrec dels mateixos patges, que, tot i que estan treballant intensament posant a punt les carrosses i preparant els regals, ens expliquen tota mena de detalls d’aquesta nit tan màgica. A més, totes les persones que ho volen poden deixar la seva carta a la Bústia Reial. Aquesta visita està especialment adreçada als nens i nenes de 0 a 10 anys de la ciutat

Les invitacions per accedir al recinte estaran disponibles al web entrades.tarragona.cat a partir del dia 15 de desembre. Seran entrades amb una fiança de 2 €, que es retornarà un cop validada l’entrada a l’accés al recinte del Magatzem Reial.

Lliurament de cartes als patges reials

Els nens i nenes que ho desitgin poden lliurar la carta al Reis d’Orient directament al patge reial els dies 2, 3 i 4 de gener des de les 18 h fins a les 20 h al Pati del Rei Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona (pl. de la Font, 1).

La Cavalcada de Reis de Tarragona

Tradicionalment, el 5 de gener de cada any arriben Ses Majestats els Reis Mags a Tarragona per portar regals a tots els nens i nenes de la ciutat i, també, als grans. Arriben amb vaixell al barri marítim del Serrallo, i des d'allí, s'hi enfilen a les seves carrosses per passejar pels carrers principals de la ciutat fins a arribar a l'Ajuntament, on reben les claus de la ciutat de mans de l'alcalde  per tal d'accedir a totes les cases de Tarragona i poder deixar els regals.

Cronologia de la Cavalcada de Reis de Tarragona

Horaris habituals:

Arribada dels Reis

  • A les 18.15 h, Arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que és saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encenen bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.
  • Tot seguit, té lloc el parlament de benvinguda als Mags a càrrec de la consellera de Cultura i Festes i salutació per part del rei ros Gaspar en nom de Ses Majestats.
  • Un cop acabat hi ha els focs artificials de benvinguda als Reis, oferts pel Port de Tarragona i el trasllat de la comitiva fins al punt d’inici de la Cavalcada, a la plaça dels Infants i carrer Reial.
  • A les 18.40 h, es fa el disparament del primer tro d’avís que anuncia la Cavalcada.

Cavalcada

  • A les 19 h, des de la plaça dels Infants-carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obre la Guàrdia Urbana motoritzada i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en què figuren –entre d’altres- la carrossa de l’Estel, que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia, per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant.

Arribada a la plaça de la Font i comiat

  • Cap a les 20.30 h, es preveu l'arribada a la plaça de la Font, amb els tocs dels clarins i timbales per saludar els Mags, el lliurament de les claus de la ciutat per part de l’alcalde i el missatge de pau a les nenes i nens per part del rei blanc Melcior i, finalment, el comiat.

Itinerari:

L’itinerari reial passarà per la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova (dos tombs), el carrer Sant Agustí, Portalet i la plaça de la Font.

Segells de reconeixement d'administració oberta