Esteu aquí: Inici Cultura i festes Festes i cultura popular Concurs de Focs Artificials

Concurs Internacional de Focs Artificials Ciutat de Tarragona 2019

Pirotecnia Mediterráneo 2018 - Foto: Juanjo Fuster

En l'edició de 2019 del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona s’han presentat 12 propostes i les escollides han estat la Pirotècnia Esteban Martín de Granada,  la Pirotecnia Alpujarreña, també de Granda; la Pirotencia del Mediterraneo de València i la Pirotecnia Aquarêve Artificie de França.

Un any més, del 3 al 6 de juliol, l'Associació de Restaurants de la Part Alta organitza els Sopars sota els Focs al passeig de les Palmeres, i Tac 12 ofereix en directe totes les jornades, amb unes retransmissions de caràcter divulgatiu que compten amb veus d’especialistes i del públic present a la platja del Miracle.

PIROTECNIA ESTEBAN MARTÍN, S.L. de Granada

Dimecres 3 de juliol, a les 22.30 h

És una empresa familiar que sorgeix l’any 1895, que ha anat passant de generació en generació. Actualment es troba dirigida per la 4ta generació. Ha participat en nombrosos esdeveniments com l’Aste Nagusia de la ciutat de Bilbao, el festival de las Andalucías Atlánticas a Essaouira (Marroc) i als concursos internacionals de focs artificials de les ciutats de Gasteiz i Donostia.
Guanyadora del VII Concurs de Pirotècnia Ciudad de El Ejido (Campeón de Campeones), en la seva edició d’espectacle Piro-Musical al 2002 i Primer Premi en el concurs internacional de pirotècnia Ciudad de El Ejido , els anys 1999 i 2000.

  • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 419 Kg

PIROTECNIA ALPUJARREÑA de Granada

Dijous 4 de juliol, a les 22.30 h

Aquesta empresa sorgeix al 1890. Avui dia, la gestió d’aquesta, la fa la 4ta generació, aportant els últims avenços de seguretat, producció i control de qualitat. Aquesta no només es dedica al llançament de focs artificials, sinó també a la fabricació i disseny d’aquests. Encarregada de realitzar la mascletà d’Alacant al 2015 i la 9na mascletà de les falles de València el 2018. Al 2017, va participar Concurs Internacional de Focs artificials de Pamplona  obtenint la 3a posició.

  • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 652 kg

PIROTECNIA DEL MEDITERRÁNEO de Vilamarxant (València)

Divendres 5 de juliol, a les 22.30 h

Empresa valenciana creada l'any 2015. El seu gerent, Antonio García Juan, va acumular experiència en diferents tallers pirotècnics fins a crear la seva pròpia empresa. Això li ha permès disparar espectacles en indrets d’alt compromís com Castelló (festes de la Magdalena), El Ejido o Donostia (Concurs Internacional). Serà la seva segona participació en el concurs tarragoní, on espera poder mostrar el potencial de les noves nissagues pirotècniques valencianes.

  • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 456 Kg

PIROTECNIA AQUARÊVE ARTIFICIE (França)

Dissabte 6 de juliol, a les 22.30 h

Empresa francesa nascuda el 1991. Especialitzada en el disseny d’espectacles piromusicals, performances i la creació d’efectes especials per a espectacles. Destaca el seu estil centre-europeu, més sobri i centrat en els efectes digitals 

  • Quantitat de massa pirotècnica que dispararan: 640 kg
Segells de reconeixement d'administració oberta