Esteu aquí: Inici Cultura i festes Festes i cultura popular Sant Jordi

Sant Jordi

Sant Jordi 2022 a Tarragona

Sant Jordi a Tarragona. Foto: Montse RieraLa Diada de Sant Jordi a Tarragona té com a centre neuràlgic les parades de llibres i roses a la Rambla Nova. Aquest 2022, les parades estaran obertes des de les 9 h del matí fins a les 20 h del vespre i la jornada culminarà amb l'actuació castellera de les quatre colles de la ciutat, que enguany estrena format. En l'àmbit digital, a Twitter s'ha organitzat el Concurs #ElMeuSantJordiTGN i us animem a participar-hi.

Així és com es distribuiran les parades de la Rambla:

  • Entre el monument Roger de Llúria i els carrers Adrià i Sant Agustí: centres escolars, clubs esportius, agrupacions, colles castelleres i resta d’entitats amb seu al municipi de Tarragona. També professionals del sector del llibre i de la flor.
  • Entre els carrers Adrià i Sant Agustí i els carrers Unió i Sant Francesc: institucions i entitats d’àmbit nacional amb delegació a la ciutat, entitats ciutadanes sense ànim de lucre, mitjans de comunicació, partits polítics, sindicats, professionals del sector del llibre i de la flor.
  • Entre els carrers Unió i Sant Francesc i fins al monument als Despullats: espai reservat únicament a llibreters i floristes amb establiment o concessió fixa a la ciutat. 
  • Entre els Despullats i la Font del Centenari: entitats i associacions del tercer sector.

Signatures de llibres

Rambla AvallRambla Avall

Nova zona de lectura en calma on protegir-se de les aglomeracions típiques de la Diada de Sant Jordi, poder seure relaxadament i gaudir de les novetats literàries que els nens i nenes acaben de comprar. A més a més, disposa d’un espai d’intercanvi de llibres o bookcrossing que vol fomentar els hàbits de la lectura conscient, el reciclatge i el consum responsable. L'organitza Tecletes, entre la Font del Centenari i l'estàtua dels Castellers, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i no és necessària inscripció prèvia. Més informació.

La nova llegenda de Sant Jordi!Genovesa Narratives Teatrals

La Conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona impulsa una nova acció de dinamització comercial la setmana de Sant Jordi. La companyia Genovesa Narratives Teatrals celebra quatre sessions de contacontes a diferents espais dels principals eixos comercials de la ciutat. Concretament, l’actor Joan Rioné narra una versió inèdita de la tradicional llegenda de Sant Jordi: Dimarts, 19 d’abril, a la plaça de Santiago Russinyol; dimecres 20, a la plaça d’Anselm Clavé; dijous 21, al parc de l’Arrabassada i divendres 22, a la plaça de mossèn Cinto Verdaguer. Totes les representacions són a les 18 h. Més informació.

Totes les activitats al voltant de la diada

Actualment no hi ha elements dins d'aquesta carpeta.

Segells de reconeixement d'administració oberta