Les festes de 1968

Santa Tecla Tarragona

El 1968 el fotògraf tarragoní Ramon Vallvé va gravar amb una càmera de Súper 8 una gran quantitat d’imatges de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla d’aquell any. El resultat és un material de gran valor històric i festiu que es va visionar a la plaça de les Cols de Tarragona el 17 de setembre de 2018, acompanyat de música en directe especialment pensada i arranjada per Roger Conesa per a aquest moment.

Després de la seva digitalització per a assegurar la preservació i l’accés a les pel·lícules, aprofitant que varen ser enregistrades fa cinquanta anys per Ramon Vallvé Vila, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, s’han projectat les pel·lícules de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l’any 1968, amb música en directe dirigida per Roger Conesa.

Durant les festes de Santa Tecla de l'any 2018, el dia 17 de setembre de 2018, a la plaça de les Cols, es van projectar les pel·lícules en dues sessions que varen aplegar prop de 600 persones. Les activitats festives, el Seguici Popular i les diades castelleres d’aquell 1968 ens traslladen als records més immediats que amb els anys han configurat les nostres festes actuals. Aquests vídeos reflecteixen les festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 i és la fusió de les imatges d'aquell any i l'enregistrament de la música i el so del dia 17 de setembre de 2018.

Dues filmacions del Fons Vallvé del Centre d'Imatges de Tarragona que ens ajudaran a mirar pel retrovisor del temps pretèrit, un exercici intel·lectual sempre útil i necessari, per ajudar a saber d’on venim i entendre on som.

La revista Fet a Tarragona va publicar un article sobre els audiovisuals de les Festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l'any 1968. El podeu llegir aquí.


Crèdits

Filmació: Ramon Vallvé Vilà, 1968
Preservació i gestió: Centre d'Imatges de Tarragona, L'Arxiu
Coordinació i producció: Departament de Cultura
Composició i direcció musical: Roger Conesa
Intèrprets: Roger Conesa, Conrad Setó, Pere Olivé, Oriol Olivé
Tècnic de so: Miquel Àngel Barberán
Coordinació i edició del vídeo: Maria Roig
 

Sant Magí


Santa Tecla
 

square_img
07/11/2022

Tarragona recuperarà la capella de Santa Tecla la Vella i el seu jardí

L’Ajuntament, la Diputació, la Generalitat, la Catedral i el Museu Diocesà treballen per reobrir aquest espai patrimonial al març

Vegeu-ne més
square_img
07/10/2022

Santa Tecla retorna als carrers amb la participació més alta de la seva història en tots els seus actes

Més de 300 professionals han fet possible la major festa de Catalunya

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2022

La Catedral de Tarragona exhaureix les localitats per gaudir de l'espectacle de cloenda dels actes de Santa Tecla 700

Més de 150 músics i cantaires, sota la direcció de Xavier Pastrana, protagonitzen 'Vesperae Tarraconensis. La Catedral del so'

Vegeu-ne més
square_img
24/09/2022

Última hora sobre les afectacions als actes de Santa Tecla per la previsió de pluja d'avui dissabte

Entre les modificacions destaca l'ajornament del Correfoc, que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 22 h

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!