Moments per recordar

Santa Tecla Tarragona

Reviu els moments més esperats de Santa Tecla en aquest apartat del web

La Crida

La Crida és el convit a la ciutadania a participar de la festa. El 2020 va tenir lloc al passeig Arqueològic, en lloc de al Palau Municipal com és habitual, a causa de la pandèmia. Durant l'acte es va retre homenatge a l'escultora tarragonina Àngels Cantos Franqueza com a perpetuadora, per la seva dilatada trajectòria professional en el camp artístic i el de la restauració. També es va reconèixer la tasca dels teclers i tecleres d'honor, persones que fa 25 anys que contribueixen a la festa. L'acte va comptar amb el Ball d'Homenatge, a càrrec de l'Esbart Santa Tecla, i es va tancar amb la Tronada.

 

El Pregó i la Tronada

L'actriu tarragonina Agnès Busquets va pronunciar el Pregó des de les festes des del balcó del Palau Municipal, encarada a una plaça de la Font amb aforament limitat a 600 persones per mantenir les mesures de seguretat. Humor, nostàlgia i reivindicació de la seva ciutat van ser alguns dels eixos del seu discurs. Un cop finalitzat el Pregó, Busquets i l'alcalde Pau Ricomà van encendre la Tronada, a càrrec de la Pirotècnica Igual.

 

Representació completa de la Moixiganga

El claustre de Sant Pau, a l'interior del Seminari, va acollir la representació completa de la Moixiganga, amb la música de So Nat - Grallers de Tarragona.

 

Balls del Lleó i l'Àliga a la Catedral durant l'ofici de Santa Tecla

L'Àliga i el Lleó van ballar el 23 de setembre de 2020 a l'interior de la Catedral en honor a Santa Tecla, davant de la seva relíquia. Aquestes dues figures representen la ciutat. En altres indrets, com Barcelona, Reus i Valls és habitual que ballin a l'interior del temple el dia de la seva festa major. Tant l'Àliga com el Lleó van ballar el seu ball propi i solemne. Tot i que l’Àliga balla habitualment aquest ball al finalitzar cada cercavila i professó, el Lleó la va recuperar especialment per aquesta ocasió tant especial. Els balls d’aquestes dues figures tan estimades van servir per tancar l’ofici de Santa Tecla, just abans de la interpretació dels Goigs de la patrona. La música va ser interpretada pels ministrers de Tarragona.

 

Els voladors de Santa Tecla

El 2020 els grups de foc no van poder sortir als carrers a disparar les seves carretilles i sortidors, però no van voler deixar passar l'oportunitat d'impregnar amb olor de pòlvora diferents racons de la ciutat. El Ball de Diables, el Drac de Sant Roc, el Bou, el Griu, la Víbria, el Ball d'en Serrallonga i els Diables Voramar van fer un llançament de voladors per tots els racons de la ciutat coincidit amb el moment més nostrat de la festa: l'Entrada del Braç de Santa Tecla a la Catedral.

 

Tronada final

La Pirotècnia Igual, de Canyelles (Garraf), va disparar des del Parc de la Ciutat una tossuda i compassada tronada final de festa major, audible des de tota la ciutat. Un final de Santa Tecla 2020 que esperem que sigui el presagi de grans moments per a la festa major 2021.

square_img
21/07/2022

Tarragona es prepara per culminar la commemoració dels 700 anys de l'arribada del braç de Santa Tecla

Aquesta dimecres s'ha celebrat l'acte principal que dona el tret de sortida a la celebració

Vegeu-ne més
square_img
19/07/2022

Balls parlats i cultura urbana es fusionen al taller 'Raperes i Vells' de l'Estiu Jove

El resultat s’exhibirà a el dia 20 d’agost durant el Vermut Populart de Dames i Vells en el marc de Santa Tecla 700

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

Més de 30 propostes i la programació de 3 dies temàtics, a la 11a edició del festival La Terrasseta de Tarragona

Tindrà lloc del 14 al 21 de setembre al Parc Saavedra de Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
06/07/2022

La Banda Unió Musical de Tarragona, perpetuadora de Santa Tecla 2022

Ricomà: “La BUMT és ja un element imprescindible de la nostra festa”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!