Lleó

Santa Tecla Tarragona

LleóJuntament amb l’Àliga, és l’altra peça del nostre bestiari que actua com a senyal de distinció. En el cas tarragoní es coneix l’existència de figures de lleons en la roca de Santa Tecla, és a dir, el carro de grans dimensions que explicava els diferents passatges de la vida de la nostra patrona.

Referència històrica

1424. Recuperat al 1993 per l’Associació de Veïns Verge del Carme.

Característiques

Elements
Carcassa zoomòrfica portada per dues persones. Representa de manera realista la figura del lleó. Amb la corona de príncep que li correspon i l'escut del municipi. Bèstia que deixa al descobert les cames dels portadors.
Indumentària dels portadors
Camisa i pantalons daurats.
Artistes
Maria Dolors Baena, escultora; Judith Guinovart, ulls esmaltats; fusteria Tortosa; Ambrós Domingo, vestuari.
Iconografia
La figura del Lleó ha aparegut lligada a diferents personatges bíblics en funció de la població. A Tarragona, sembla que figurava dins la roca de Santa Tecla, tal com explica la seva llegenda, al passatge de les feres.
Música
Banda de música

Moments recomanats

Per Santa Tecla és imprescindible observar de prop la fisonomia del Lleó tarragoní. La seva solemnitat el transforma en una bèstia de primera categoria.

Lleó Petit

Sortida al carrer des de l’any 2003.

square_img
13/05/2022

Gran part del Seguici de Tarragona i el Braç de Santa Tecla participen dissabte a Constantí a la professó commemorativa dels 700 anys de l’Arribada del Braç

Serà la primera sortida de part del Seguici de Tarragona fora de la ciutat des del 1998 i la primera actuació itinerant des del 2019

Vegeu-ne més
square_img
12/05/2022

La periodista Danae Boronat serà la pregonera de les Festes de Santa Tecla

Al 2019 es va convertir en la primera dona en narrar un partit de futbol de 1a divisió masculina a la televisió

Vegeu-ne més
square_img
03/05/2022

Tarragona i Constantí commemoren els 700 anys de l'Arribada del Braç de Santa Tecla

Tarragona engega motors per a la gran celebració de Santa Tecla 700, que viurà el seu punt àlgid durant les festes extraordinàries d’enguany

Vegeu-ne més
square_img
20/12/2021

Aquest dimarts es presenta el llibre 'Imaginar la Tecla'

La publicació s’emmarca dins la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!