Nanos Nous

Santa Tecla Tarragona

Nanos Nous Els Nanos Nous tenen quelcom diferent respecte al grup dels Nanos Vells. Aquests Nanos no són del mateix autor que els vuitcentistes ni tampoc representen els personatges propis de la Tarragona del segle passat, sinó de la ciutat de la segona meitat del segle xx: el barri del Serrallo, el Club Gimnàstic i els Castellers Xiquets de Tarragona.

Referència històrica

Construïts respectivament els anys 1965, 1986 i 1990. Van ser agrupats en un grup diferenciat quan el 1991 es va establir el criteri cronològic dels capgrossos del segle xix i del xx.

Característiques

Elements
Sis testes fetes a l’estil dels Nanos Vells però sense arribar a la perfecció artística d’aquells.
Indumentària
Realista i senzilla.
Artistes
Joan Tortosa, pescadors; Vicent Luna, Nàstic; Joan Blàzquez, Xiquets de Tarragona.
Iconografia
Representen respectivament el barri del Serrallo, el Club Gimnàstic i els Castellers Xiquets de Tarragona. A diferència dels Vells, les dues últimes parelles són l’emblema de la ciutat.
Música
Grup de gralles

square_img
22/12/2023

Exhaurides les entrades per al concert d'Estopa

Tarragona és una de les ciutats on farà parada la gira de celebració dels 25 anys de carrera de la formació musical

Vegeu-ne més
square_img
19/12/2023

Estopa actuarà a l’Anella Mediterrània el 14 de setembre

Les entrades surten a la venda aquest dijous 21 de desembre a les 12 h

Vegeu-ne més
square_img
25/09/2023

Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!