Grups de grallers i bandes de música

Santa Tecla Tarragona

Grups de grallers de Tarragona i convidats a la festa

A Catalunya, la gralla va fer la seva aparició al món rural de la zona del Camp de Tarragona, el Penedès, el Tarragonès i el Garraf. Un instrument que feien servir els pastors, idoni per ser tocat en espais oberts i perquè ja dominaven la fabricació d'altres instruments de vent. Actualment Tarragona compta amb molt bona qualitat musical tant pel que fa als músics de casa com als que vénen de poblacions veïnes o d’una mica més lluny. La raó per què es conviden grups forans és l’extens seguici de la ciutat.

Bandes de música

Malgrat que la majoria d’elements del Seguici Popular van acompanyats de grups de gralles o similars, hi ha peces de bestiari que se solen acompanyar amb bandes de música, com són l’Àliga i el Lleó. La banda Unió Musical de Tarragona tanca la cercavila.

square_img
25/09/2023

Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

El Ball de Dames i Vells, distingit amb el 46è Premi el Balcó Tarragoní de l'any

L'alcalde Rubén Viñuales ha lliurat el guardó, que anualment atorga Òmnium Cultural del Tarragonès

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!