Les festes de 1968

Santa Tecla Tarragona

El 1968 el fotògraf tarragoní Ramon Vallvé va gravar amb una càmera de Súper 8 una gran quantitat d’imatges de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla d’aquell any. El resultat és un material de gran valor històric i festiu que es va visionar a la plaça de les Cols de Tarragona el 17 de setembre de 2018, acompanyat de música en directe especialment pensada i arranjada per Roger Conesa per a aquest moment.

Després de la seva digitalització per a assegurar la preservació i l’accés a les pel·lícules, aprofitant que varen ser enregistrades fa cinquanta anys per Ramon Vallvé Vila, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, s’han projectat les pel·lícules de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l’any 1968, amb música en directe dirigida per Roger Conesa.

Durant les festes de Santa Tecla de l'any 2018, el dia 17 de setembre de 2018, a la plaça de les Cols, es van projectar les pel·lícules en dues sessions que varen aplegar prop de 600 persones. Les activitats festives, el Seguici Popular i les diades castelleres d’aquell 1968 ens traslladen als records més immediats que amb els anys han configurat les nostres festes actuals. Aquests vídeos reflecteixen les festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 i és la fusió de les imatges d'aquell any i l'enregistrament de la música i el so del dia 17 de setembre de 2018.

Dues filmacions del Fons Vallvé del Centre d'Imatges de Tarragona que ens ajudaran a mirar pel retrovisor del temps pretèrit, un exercici intel·lectual sempre útil i necessari, per ajudar a saber d’on venim i entendre on som.

La revista Fet a Tarragona va publicar un article sobre els audiovisuals de les Festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l'any 1968. El podeu llegir aquí.


Crèdits

Filmació: Ramon Vallvé Vilà, 1968
Preservació i gestió: Centre d'Imatges de Tarragona, L'Arxiu
Coordinació i producció: Departament de Cultura
Composició i direcció musical: Roger Conesa
Intèrprets: Roger Conesa, Conrad Setó, Pere Olivé, Oriol Olivé
Tècnic de so: Miquel Àngel Barberán
Coordinació i edició del vídeo: Maria Roig
 

Sant Magí


Santa Tecla
 

square_img
20/12/2021

Aquest dimarts es presenta el llibre 'Imaginar la Tecla'

La publicació s’emmarca dins la commemoració del 700 aniversari de l’arribada del braç de Santa Tecla a Tarragona

Vegeu-ne més
square_img
17/11/2021

L’Ajuntament de Tarragona fa una crida ciutadana per recopilar vídeos per a un documental sobre l’evolució de les festes de Santa Tecla durant el segle XX

El resultat es podrà veure dins el programa d’actes de Santa Tecla 700

Vegeu-ne més
square_img
21/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Xarxa Sanitària i Social de Santa presenten els resultats de l'estudi sobre l'activitat castellera de Santa Tecla

Els castellers de les quatre colles de la ciutat es van sotmetre a 1.778 tests d'antígens, tots amb resultats negatius

Vegeu-ne més
square_img
05/10/2021

L’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili organitzen unes jornades divulgatives sobre el 700 aniversari de l'arribada del Braç de Santa Tecla a la ciutat

Les sessions són gratuïtes i se celebraran els dies 7, 14 i 21 d’octubre al Campus Catalunya de la URV

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!