Les festes de 1968

Santa Tecla Tarragona

El 1968 el fotògraf tarragoní Ramon Vallvé va gravar amb una càmera de Súper 8 una gran quantitat d’imatges de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla d’aquell any. El resultat és un material de gran valor històric i festiu que es va visionar a la plaça de les Cols de Tarragona el 17 de setembre de 2018, acompanyat de música en directe especialment pensada i arranjada per Roger Conesa per a aquest moment.

Després de la seva digitalització per a assegurar la preservació i l’accés a les pel·lícules, aprofitant que varen ser enregistrades fa cinquanta anys per Ramon Vallvé Vila, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, s’han projectat les pel·lícules de les festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l’any 1968, amb música en directe dirigida per Roger Conesa.

Durant les festes de Santa Tecla de l'any 2018, el dia 17 de setembre de 2018, a la plaça de les Cols, es van projectar les pel·lícules en dues sessions que varen aplegar prop de 600 persones. Les activitats festives, el Seguici Popular i les diades castelleres d’aquell 1968 ens traslladen als records més immediats que amb els anys han configurat les nostres festes actuals. Aquests vídeos reflecteixen les festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 i és la fusió de les imatges d'aquell any i l'enregistrament de la música i el so del dia 17 de setembre de 2018.

Dues filmacions del Fons Vallvé del Centre d'Imatges de Tarragona que ens ajudaran a mirar pel retrovisor del temps pretèrit, un exercici intel·lectual sempre útil i necessari, per ajudar a saber d’on venim i entendre on som.

La revista Fet a Tarragona va publicar un article sobre els audiovisuals de les Festes de Sant Magí i de Santa Tecla de l'any 1968. El podeu llegir aquí.


Crèdits

Filmació: Ramon Vallvé Vilà, 1968
Preservació i gestió: Centre d'Imatges de Tarragona, L'Arxiu
Coordinació i producció: Departament de Cultura
Composició i direcció musical: Roger Conesa
Intèrprets: Roger Conesa, Conrad Setó, Pere Olivé, Oriol Olivé
Tècnic de so: Miquel Àngel Barberán
Coordinació i edició del vídeo: Maria Roig
 

Sant Magí


Santa Tecla
 

square_img
11/01/2019

Eduard Boada serà el pregoner de les festes de Santa Tecla

El popular 'tascaman' ha estat molt vinculat al cicle festiu de la ciutat

Vegeu-ne més
square_img
28/11/2018

Tarragona commemorarà els 700 anys de l'arribada del Braç de Santa Tecla amb un programa cultural ciutadà

L'Ajuntament impulsa un projecte de participació ciutadana per elaborar un programa d'activitats que se celebrarà el 2021

Vegeu-ne més
square_img
04/10/2018

Les Festes de 1968 ja estan disponibles a la xarxa

Els dos audiovisuals reflecteixen les Festes de Sant Magí i Santa Tecla de 1968 enregistrades pel tarragoní Ramon Vallvé. Es van estrenar en una projecció pública a la plaça de les Cols amb música en directe

Vegeu-ne més
square_img
18/09/2018

Servei de transport públic per al concert de l'Orquesta Mondragon a l'Anella Mediterrània

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!