El cartell

Santa Tecla Tarragona

La imatge gràfica

La imatge gràfica d'enguany és obra de l'il·lustrador Pepe Serra i representa la cloenda de les festes de Santa Tecla. Un moment molt especial, on totes les persones que han gaudit de la festa viuen juntes aquest darrer instant al final de la Rambla Nova. 

Aquest és un espai on els elements més icònics de la festa no prenen protagonisme i, per aquest motiu, el dissenyador va decidir centrar-ho tot en una figura eclèctica que simbolitzés la unitat i la diversitat de tots els teclers i tecleres. El mar que es veu a la part inferior de la imatge representa la connexió de la ciutat amb el seu entorn i com s'encarrega de connectar el passat amb el present i el futur.

L'últim moment de la festa està carregat d'emoció, com si totes les alegries i els instants compartits arribessin al seu punt culminant. La imatge del castell de focs reflectit en els ulls del personatge  intenta capturar aquest sentiment i jugar amb la fugacitat de la vida i la importància de les experiències compartides.

Consulta els cartells d'edicions anteriors

 

El marxandatge

Seguint aquesta imatge gràfica, s'han produït diverses peces de marxandatge a càrrec de les següents entitats de la ciutat, amb el suport de l’Ajuntament:  

 • La samarreta del Ball de Diables 

 • La bossa de la Colla de Diables Voramar del Serrallo 

 • El mocador de la Moixiganga 

 • La totebag de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells 

 • El ventall de Comerciants Via T 

 • El domàs de la Fundació Estela 

 • La polsera del Ball de Gitanes 

 

El dissenyador 

El tarragoní Pepe Serra és enginyer tècnic industrial per la Universitat Rovira i Virgili (URV), llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, il·lustrador per l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona (EADT) i Màster en Educació.

Soci fundador de l'estudi tarragoní Mènsula, on va dirigir projectes de comunicació gràfica per a editorials i agències de publicitat nacionals i internacionals.

Actualment, treballa com a il·lustrador col·laborant amb agències de publicitat (Holaluz, Perrier, Loterías del Estado, Creu Roja, Naturgy...) i per premsa nacional i internacional (The New York Times, Wall Street Journal, Economist, Le Monde, El País, La Nación, Fortune, Politico, BBC, Conde Nast...) il·lustrant portades i articles d'opinió.

Pel que fa al seu vessant docent, exerceix de professor de Comunicació Gràfica a Barcelona per al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, imparteix classes d'Il·lustració a l'Escola Superior de Disseny de Barcelona (ESDi - Universitat Ramon Llull), on també dirigeix el postgrau en Estratègies Creatives en Il·lustració i Comunicació Visual.

Ha impartit conferències presencials a la UP (Buenos Aires), a la Illustration week (Tel-Aviv), a la Dasein school (Kuala Lumpur), a la Columbia College (Chicago), a la UMAG (Puebla), a la ITESO (Guadalajara Mèxic), a la Universidad de Lima i USIL (Perú), a la UDESC (Florianópolis-Brasil) i a la PUC (Rio de Janeiro-Brasil). També ha realitzat webinars per a PUCE (Quito), Chavón (República Dominicana) i altres més.

 • Menció Especial Junceda 2014 (Associació Professional d'il·lustradors de Catalunya APIC).
 • Premi a l'Excel·lència atorgat per la Society for News Design (SND). Categoria: il·lustració notícies / color (NYC).
 • Finalista Junceda 2018 (Associació Professional d'il·lustradors de Catalunya APIC).
 • Convidat d'honor a la "Encuentro Latinoamericano de Diseño 2018" Universitat de Palermo, Buenos Aires (Argentina).
 • SPD 55 Award Category: editorial illustration. (The Society of Publication Designers).
 • Convidat d'honor al Creativismo 2022 de la UMAG (Puebla - Mèxic)
 • Professor convidat al "verano internacional" de ITESO (Guadalajara-Mèxic)
square_img
25/09/2023

Sandra Ramos: "Santa Tecla és un referent a nivell nacional que ens situa com a capital de la Festa Major"

La consellera de Festes ha lamentat l’accident ocorregut ahir a la nit durant la Traca i ha assegurat que “s’han acomplert totes les estrictes mesures de seguretat”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

L’actor Oriol Grau pronuncia un pregó de Santa Tecla irreverent i emotiu reivindicant el paper de la cultura, la llengua i el feminisme

Grau: “En aquesta primera escola de teatre de carrer que és el ball de Dames i Vells, he après l'ofici de fer riure, que tantes satisfaccions m'ha donat a la vida”

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

El Ball de Dames i Vells, distingit amb el 46è Premi el Balcó Tarragoní de l'any

L'alcalde Rubén Viñuales ha lliurat el guardó, que anualment atorga Òmnium Cultural del Tarragonès

Vegeu-ne més
square_img
21/09/2023

Els cossos de seguretat presenten un dispositiu a mida per als dies forts de Santa Tecla

S'amplia la presència policial i un dels punts que es controlarà més és la venda d’alcohol no autoritzat i els furts

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Descarrega’t l’app TGN Agenda i tindràs a mà tota l’activitat de la ciutat de manera permanentment actualitzada. L’aplicació t’informarà dels esdeveniments relacionats amb la cultura, les festes, el patrimoni i l’esport i podràs personalitzar-la segons els teus interessos. Estigues al dia de les festes de Santa Tecla de manera ràpida i senzilla!