El 21è Festival de Dixieland s'inicia amb la Glenn Miller Orchestra

Festival Dixieland Tarragona

Tarragona acollirà més de 100 actes durant tota la setmana

24/03/2015

El dimecres 25 de març engega el Festival Internacional de Dixieland de Tarragona amb la Glenn Miller Orchestra al Teatre Tarragona, sens dubte una de les millors bandes nordamericanes que rendeixen tribut al cèlebre músic d’Iowa. Des que es va crear, l’orquestra ha viatjat pels cinc continents. El seu repertori inclou més de 200 temes, amb clàssics com In the mood, American Patrol, Chattanooga Choo Choo i Moonlight Serenade, una de les cançons insígnia dels Estats Units. I acompanyats per The Irresistibles Andrews Sisters i el ballet The Jiving Lindy Hoppers, faran moure Tarragona a ritme de swing.

L’altre concert a destacar és l’O Sister! Spooky Sessions previst pel dissabte 28 de març a les 21.30h al Teatre Metropol. Aquest conjunt ret homenatge a la música popular nordamericana dels anys 20 i 30, les dècades daurades del dixie i del swing. La seva principal referència artística són les mítiques The Boswell Sisters (1905-1958), trio de dones pioneres del jazz vocal que potser no van assolir la popularitat que mereixien, tot i ser imitades per molts grups vocals posteriors i admirades per artistes de la talla d’Ella Fitzgerald. El concert és gratuït, però cal recollir invitació a les taquilles del Teatre. Consulteu aquí l’horari
Així mateix, cal tenir en compte l’elevat nombre d’actes que se sumen al Dixie d’enguany, uns 100; que van des d’altres concerts rellevants com el de Dani Nel·lo, els Flamingo Tours o la Fundación Tony Manero; a activitats paral·leles que atrauen un nombre destacat de públic com són les biblioteques, els centres cívics o el parc de l’Amfiteatre, sovint acompanyats de música en viu i altres activitats com el cinema, el ball o la gastronomia; que resumeixen l’essència del festival tarragoní.

Tot plegat, del 25 al 29 de març –i actes previs des del 16 -, el Festival arriba a gairebé 50 espais, entre locals i itinerants; amb més de 100 actes sorgits tan de la convocatòria participativa que es va posar en marxa l’any passat i que va donar molt bons resultats, com de la programació pròpia de l’Ajuntament. A aquest nou model també s’hi suma el nou director artístic, que aquest 2015 serà el músic tarragoní, Kike Colmenar.

Consulteu la programació completa a l'agenda, on estat indicats els canvis que han sofert alguns horaris i ubicacions.

Tota la informació al moment a la https://www.facebook.com/DixielandTGN

square_img
01/04/2019

El Festival Dixieland celebra 25 anys i proposa un viatge als seus orígens

Del 25 al 30 d'abril la ciutat s'omplirà d'activitats al voltant de la música jazz

Vegeu-ne més
square_img
30/04/2018

Els grups locals se sumen a la celebració del Dia Internacional del Jazz

Llista de grups participants als actes del dia 30 d'abril

Vegeu-ne més
square_img
30/04/2018

Avui és el Dia Internacional del Jazz

Entitats i establiments que han col·laborat amb el Festival Internacional de Dixieland 2018

Vegeu-ne més
square_img
23/04/2018

Dimecres arrenca el 24è Festival Internacional Dixieland Tarragona

L’edició d’aquest any està dedicada a l’univers sonor de la trompeta

Vegeu-ne més

APP TGN Agenda

Agenda oficial de tots els actes culturals que la ciutat de Tarragona ofereix dia a dia, amb el programa complet i actualitzat dels esdeveniments més destacats: temporades dels Teatres de Tarragona, Festival Internacional de Dixieland, Tarraco Viva, Concurs Internacional de Focs Artificials, Festival d'Estiu, Sant Magí­, Santa Tecla, Concurs de Castells, Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona, etc.